Galerii: fotograaf Kerli Sosi romantilise fotonäituse avamine

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27. augustil avati Tallinnas, kohvikus Kohalik fotograaf Kerli Sosi esimene fotonäitus pealkirjaga «Minu maailm».

Kerli Sosi fotodelt vaatavad vastu loomad, loodus, perekonnad, paarid, lapsed. Ta pildistab peamiselt Soo- ja Pärnumaal, sest need paigad moodustavadki «tema maailma». Sosi fotosid iseloomustavad soojad toonid, puhas stiil ja romantilisus, mida õhkub igast fotost. Umbes samade sõnadega – soe, sõbralik, armas – võiks iseloomustada ka Kerli Sosit ja pole kahtlustki, et modellidel on taolise fotograafi ees lihtne oma rolli täita.

Erakogu
Erakogu Foto: AFP / Scanpix

Näituse avamisel rääkis elevil ja õnnelik Sosi, et kui ta kolm aastat tagasi kohvik Kohaliku enda jaoks leidis, oli ta veendunud, et tahab oma fotod sinna viia. Selle aasta kevadel hakkas see idee vaikselt idanema ja nüüd saavad kõik huvilised kuni 28. detsembrini Sosi kauneid pilte imetleda. Kohalikus ringi vaadates võib igaüks ise veenduda, et Sosi fotod on jõudnud täpselt õigesse kohta, sest kohviku õhustik ja fotodel kujutatu sobivad omavahel niivõrd hästi kokku. Avamise puhul oli kohvikus ka palju detaile, mis olid just fotograafile iseloomulikud. Näiteks kodune õunakook, mummulistes tassides vaniljeküünlad ja rabast, põldudelt ning metsast korjatud lilled. Sosi tunnistas, et detailid on tema jaoks väga tähtsad. 

Erakogu
Erakogu Foto: AFP / Scanpix

Fotod muudab veelgi erilisemaks see, et need on SINCE designi abiga paigutatud raamidesse, mis on valmistatud vanadest aknaraamidest. Lisaks suurtele fotodele leiab Kohalikust ohtralt postkaardisuuruseid fotosid, mis ripuvad pesupulkadega seintel või on kelmikalt raamaturiiulisse peidetud. 

Erakogu
Erakogu Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles