Kuus asja, millest väikeste laste emad ei jaksa enam hoolida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lapse sünd muudab su eluolu ja suhtumist, kuid õnneks ei saa öelda, et selles oleks midagi halba.

Hilinemine

Enne laste saamist võisid olla igal pool õigel ajal kohal. Nüüd on pigem reegliks, et sa jääd jonniv laps kaenlas hiljaks, ja sa oled sellega harjunud. Sa ei tahagi minna uhketele üritustele, kus söögilaudu katavad valged laualinad ja läikivad nõud, sest mugavam on juua oma topsist ja istuda sinna, kuhu parasjagu saab. Nüüd sõltud oma lapse ajastamisoskusest ja see on teatavasti väga halb, kirjutab Good Housekeeping. 

Viisakusest suhtlemine

Niigi on raske leida aega trenniks või pediküüriks, seetõttu pole paljudel värskete emadel mingit tahtmist raisata oma vähest vaba aega inimestele, kes pole neile tegelikult kunagi meeldinud. Enne lapsevanemaks saamist võisid selle ära kannatada, et pidid peol kuulama oma snoobist klassiõe uhkeldamist, kuid nüüd keerad talle mõnuga selja ja otsid üles need, kellega suhtlemine annab meeldejääva energiasüsti. 

Sotsiaalmeedias avameelitsemine

Varem tegid sulle nalja noored emad, kes ei andnud endale aru, kui isiklikke detaile oma elust nad Facebookis jagavad. Nüüd oled ise samasugune ja sul on sellest ükskõik. Sul ONGI armas laps ja su kontaktide all on palju inimesi, kellele päriselt meeldib ta pilte näha. Kui ei meeldi, bloki ära!

Meik

Vahel harva on hea end üles lüüa, kuid igapäevaselt sa küll end meikida ei viitsi. Milleks, kui see läheb kohe laiali, rikub nahka ja keegi seda nagunii ei näe? Pealegi oled avastanud, et sa oled meigitagi väga ilus. On asju, mis on olulisemad kui pidevalt viimistletud välimus. 

Keeldumine

Lapse saamine paneb asjad elus perspektiivi ja tänu sellele on sul lihtsam öelda ei. Sa ei saa jääda alati kauemaks tööle (olgem ausad, see pole kunagi õiglane olnud), sa ei saa sõbrannaga varahommikuni klubitada, sa ei saa sugulase juures mitu päeva remonti teha. Saaks nüüd ka lapsele iga soovi peale ei öelda, oleks elu palju ilusam.

Koristamine

Sul on isegi beebipäeviku täitmine pooleli, rääkimata siis pesu triikimisest või riiulite sorteerimisest. Hea on, kui jõuab põrandad ära pesta, sest seal käib keegi käpuli. Suurem sodi tuleb aga enamasti kappi peita, küll hiljem jõuab tegeleda. Kuigi sassis toad ei paku silmarõõmu, on hea teada, et sa ei napsa koristamiseks aega lapse arvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles