Lennukis kaks istekohta võtnud mees muutis oma elu kiiresti, aga jäädavalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ross Gardner
Ross Gardner Foto: Caters News Agency/Scanpix

39-aastane Ross Gardner kaalus veel pisut üle kümne aasta tagasi 180 kilo ja pidi lennukiga reisides ostma kaks piletit, et istekohale ära mahtuda. Hirm surma ees sundis teda oma elu muutma ja kümne kuuga kogu ülekaalu maha võtma. Imekombel on mees suutnud tervislikku kaalu ka säilitada. 

Noores eas töötas Ross Floridas kelnerina. Vahetused olid pikad ja rasked ning kui ta õhtuti koju jõudis, sõi ja jõi end oimetuks, et alles kahe paiku öösel magama jääda. Kokku sõi ta päevas kuni 15000 kilokalorit ja võttis viie aasta jooksul juurde ligi sada kilo, vahendab Metro.

«Ma ei tundud ennast oma peegelpildis ära, ma olin hiiglaslik,» meenutab ta. «Ma ei võtnud kuus aastat kellegi nähes särki seljast, sest ma häbenesin oma paksu kõhtu.»

Pärast piinlikku lennureisi Bahamale, kui Ross oli sunnitud oma suure kaalu tõttu ostma topeltpileteid, otsustas ta abi ostida ja kaalust maha võtta. Toitumisnõustaja hoiatas meest, et kui ta ei saa sellega hakkama, võib ta kolme aastaga surra. See oli mehe jaoks ehmatav, aga hädavajalik teave, mis andis talle palju jõudu, et oma elu täielikult muuta.

Ross Gardner
Ross Gardner Foto: Caters News Agency/Scanpix

«Ma sain lõpuks aru, mida ma oma kehale teen ja otsustasin ette võtta mõned tõsised muutused. Ma vahetasin 15000-kilokalorilise menüü 2500 kilokalori vastu ja kaotasin juba kümne kuuga sada kilo.» Kuigi see võib kõlada imelihtsalt, oli tema ettevõtmine loomulikult väga raske. 

Peale selle, et Ross loobus rämpstoidust, jättis ta maha ka joomise ja suitsetamise. Kuna tema suhtumine söömisesse oli ebaterve, läks ta käitumisteraapiasse, et paremini mõista, miks ta kasutab toitu oma enesetunde parandamiseks. 

Kui kaal hakkas langema, hakkas mees regulaarselt jõusaalist trenni tegema ja jätkab seda tänapäevani. Nüüd teeb ta trenni 6-7 korda nädalas. 

Kiire kaalukaotuse tõttu tuli mehel käia läbi ka kirurgi noa alt, et üleliigsest nahast lahti saada. «Mu naba ulatus põlvini ja ma pidin oma kõhu pükstesse peitma, et seda näha poleks. See oli nii alandav,» tunnistab ta. 

 

A photo posted by Ross Gardner (@fat2doctorfit) on

Nüüd tunneb Ross end kui uue mehena ja pärast suurt kaalulangust otsustas õppida arstiks. Kiropraktikuna aitab ta nüüd teistel oma elu muuta ja tervislikult elada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles