Neli asja, millest näonahk sulle märku annab

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PhanterMedia/Scanpix

Nahk katab ja kaitseb keha sisemust, aga annab ühtlasi märku, kui midagi on valesti. 

Siin on neli kõige tavalisemat asja, millest nahk sulle märku annab.

  1. Sinu silmaalused on kuivad. Sa ei joo piisavalt vett ja su keha on veepuuduses. Õnneks seda saab parandada, võta endale eesmärgiks juua vähemalt kaheksa klaasi vett päevas ja su nahk peaks mõne aja pärast olema palju parem ja pehmem.
  2. Kui su laup on õlisem kui tavaliselt, siis sa tõenäoliselt puhastad seda liiga palju. Kõlab veidralt, aga see on võimalik. Näonahale piisab, kui seda pestakse veega hommikuti ja õhtul puhastatakse tooniku või muu näopuhastusvahendiga. Liiga palju vett paneb naha järjest rohkem rasu tootma.
  3. Sul tekivad suu ümber punnid, siis sa tõenäoliselt puudutad liiga palju oma kätega näopiirkonda. Järgmine kord, kui sa tunned, et hakkad lõuga sügama või toetad nägu kätele, siis mõtle, võib olla olid sa nende kätega just raha puutunud. Bakterid levivad näopiirkonnas väga kiiresti.
  4. Kui su põsed meenutavad liivapaberit, siis sa oled kokku puutunud saastatud õhuga. Näiteks linnaõhk võib põhjustada kuivust ja krobelisust. Selle vastu aitab hommikuti korralik kreemitamine ja õhtul tugev näopuhastus. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles