Veini, kreemi ja piisake punki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arlin Saan pundist Drum&Ballerina
sobib ideaalselt esitlema Ivo
Nikkolo iseteadlikku ilu.
Arlin Saan pundist Drum&Ballerina sobib ideaalselt esitlema Ivo Nikkolo iseteadlikku ilu. Foto: Erlend Štaub

Mõni kurdab, et suvi juba läbi. Teine rõõmustab, et sügis viimaks käes. Stiilirindel tähendab sügise saabumine kahtlemata häid uudised – saab midagi katvamat ja elegantsemat selga ajada. Uus hooaeg toob aga uued moetuuled, nii et ilus olemine käib nüüd hoopis isemoodi. Häid ideid selleks pakuvad Baltika sügiskollektsioonid, kust leiab nii sillerdavat glamuuri kui ka kuraasikat punki.

Moetrendid, mis inimestele pähe istuksid, on surnud! Pole olemas autoriteeti, kes või mis saaks ette kirjutada, millist tooni või lõiget nüüd ühtses rindes kanda tuleks. Kuid väärt ideid ja inspiratsiooni leiab moelavalt kuhjaga! Milleks olla edasi tavaline mina, kui on võimalik endast üha uued ja uued huvitavad tahud välja pöörata. Stiilimuutusega on seda imelihtne teha! Ning usu mind, kogu elu nii karjääri alal kui ka seltskonnas saab korrapealt justkui uue hingamise. Baltika moemärgid Baltman ja Bastion, Ivo Nikkolo, Monton ja Mosaic pakuvad selleks rikkalikult stiilinippe.

Sügisene stiiligurmee

Sügis sõuab mitu kraadi tummisemaks keeratud gammas, rahustab meeli ja häälestab asjalikumale lainele. Kuid ettevaatust, liiga tõsiseks ei käsi keegi hakata! Mood on häälestatud pigem mässumeelselt, mänguliselt ja ulakalt. Igavus – see on suurim surmapatt. Unusta turvalisuse kolikamber ja mängi detailidega.

Tõtt-öelda vajad sa selleks, et sügises iga päev võrratu välja näha, vaid väikest kogust kvaliteetseid riideid, kuid suurt hulka fantaasiat ja julgust stiilikatsetusteks. Head eeskuju näitasid Ivo Nikkolo disainerid Britta Laumets ja Eve Hanson, kes oma šikile kollektsioonile laval lausa sada sõlme sisse keerasid. Usu, iga rõivast saab kanda vähemalt kümnel eri moel, sa ei pea asju nii-öelda õigesti selga sättima ega kinni nööpima, avasta, üllatu ja hulla!

Tahad tõeliselt raputada ennast ja ümbritsevaid – keera pähe turban, nagu soovitas Mosaici etenduse stilist Merit Boeijkens. Kuna algselt pärinebki see peakate meesteriietusest, ei tasu seda julgustükki karta ka härradel. Ning mood soosib endiselt veidi nappivaid püksipikkusi ning värvikaid sokke, nii võid vahel püksisääred lihtsalt pisut üle keerata, et komplektile hoogu juurde anda.

Endiselt võib kanda kontsakinga sokiga või täiendada asjalikku komplekti sportliku jalatsiga. Viimane omakorda tekitab vastupandamatu isu jalgsi tööle minna. Võtku see või tunni – ikkagi ideaalne päeva algus mõtete häälestamiseks. Krutskiga stilistika ongi moodsa look’i võti. Sokuta kleidi alla retuusid või viigipüksid, katseta julgelt põrnikahelgiga rohmakaid poolsaapaid. Viimased on ideaalseks naabriks pitsile. Vastandite kandmine ühes komplektis annabki kõige laetuma ja lahedama tulemuse.

Moesiluettides valitseb dünaamika – palju näeme asümmeetriat ning allääri, mis eest lühikesed ja tagantvaates märksa pikemad. Tasub proovida, tulemus on elav ja huvitav! Samuti jääb silma mähitud ning hõlmiklõikeid ja huvitavaid varrukaid. Kindlasti tasub tutvust teha kolmveerandpikkusega, mis jätab graatsilised randmed vabaks ning muudab kogu terviku tänapäevaseks. Kihilisus on ka laiemas moevaates väärt märksõna, mis tasuks kõrva taha panna.

Mustrite rindel teeb hoogsat võidukäiku ruut, nii kontrastsemal kui ka summutatud kujul. Meeste hulgas on sel mõnevõrra suurendaval mustril rohkem sõpru kui õrnema soo ridades, aga proovige diagonaalselt asetatud ruutu – see võib lausa saledamaks muuta! Romantikutele leidub ka roose ja stiliseeritud luuderohumustreid ning Montoni kollektsioonis kappavad ringi metsikud hobused. Talvise terviku muudavad kergeks õhulised pitsid ja läbipaistvad materjalid.

Kes armastab puhtaid pindu, võiks neid kokku sobitada toon toonis, näiteks eri varjundites hallid, kreemikad-šampanjatoonid või lillakad-sinakad on väga veenvad. Kuid samamoodi toimib alati kontrast. Moepsühholoogilisest aspektist kulub üks eredam värvi- ja heatujupomm meie sügisesse päris kindlasti ära.

Veinitoonid, öösina, kreem ja hõbe

Pikemad ja pimedamad õhtud ajavad paljudele peale hea tammise ja tummise punaveini isu. Moelavadel toimub täpselt sama – sügise atraktiivseim gamma mängib veiniste, lillakate ja sinakate toonide skaalal. Juurde tibake härjavere tooni või kaamelikarva ning pilt on tõeliselt põnev. Eriti isuäratavaks muudab selline maitsekas koloriit meestemoe – luksuslikud villakangad ja hea joonega ülikonnad ärkavad lausa ellu. Aivar Antonio Lätt tegi Baltmani kollektsioonile ise stilistika ning need täpselt paika timmitud rinnarätid, lipsud ja poolsaapad võiks otsejoones üle võtta.

Aktsenttoonidest on maailma moelavade soosik punane kohal ka kodumaistes moekollektsioonides. Võrratu halli päeva vastane ravim, mille igaüks võiks ettenägelikult koju varuda. Punaste gamma ulatub kirkast rubiinist mitmesuguste veinivarjunditeni, ei puudu ka seksikas fuksiatoon. Kes otsib ootamatumat värvikärgatust, võib panuse teha oliivile, laimile või safrankollasele. Pikalt moepildis olnud rohelisi sügavamas smaragditoonis näeb tänagi, aga ka sinine on võitnud kõigi südamed ning suures osas vallutanud musta positsioonid. Rahu ja minimalismi ihalejatele leidub ka hõbedast ja helget halli. Ning kui kellegi hing ihkab sära ja sillerdust, siis sedagi pakub sügis rikkalikult. Bastioni hõbedastes, kreemikates, kvartsi- ja šampanjatoonides sillerdav pidulik kollektsioon oli ehtne naiselikkuse ja glamuuri paraad.

Kelle hing aga ihkab heledust, võib end pealaest jalatallani pastellidesse riietada. Seegi suund on sügises olemas, tuues valgust ja kergust ka kõige hallimasse päeva.

Iseteadlik ilu

Vahet pole, millised moemängud valid, hea tulemuse tagab õige hoiak. Unusta nunnutamine, kekutamine ja teistele meeldida püüdmine – rõivad on sinu enda eneseväljendus! Selg sirgu, kannad kindlalt maha ja pea püsti. Kui keegi pika pilgu saadab, siis küllap oled suutnud kokku panna midagi loovat või lihtsalt erakordselt ilusat. Ning tühja sellest, kui sinu stiilieksperiment kellegi silmis ei tundugi ilus – küllap on see siis tema piiratud fantaasiaruumi jaoks liig novaatorlik ja ta lihtsalt ei suuda seda mõista. Kriitika – seda pole olemas! Vähemalt praegustes moehoiakutes tasub unustada hirmud ja nautida mängu ilu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles