Mis hetkest võivad juuksed sagedase värvimise tõttu peast kukkuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal tunnistas tuntud näitlejanna Keira Knightley, et tema juuksed on salkudena välja tulnud. «Ma olen värvinud oma juukseid erinevate filmide jaoks pea igat värvi, mida võib ette kujutada,» ütles ta ühes intervjuus. «Seetõttu läks lõpuks juuste olukord nii hulluks, et need hakkasid sõna otseses mõttes peast välja kukkuma.»

Tõsiste kahjustuste eest ei päästnud staari ka võimalus käia vaid tipptasemel salongides, kus kasutati ainult parimaid vahendeid, vahendab She Knows. 

Juuste värvimine võib neid tõesti nii karmilt rikkuda, kuid vaid sel juhul, kui värvitud on valesti, selgitab stilist Lia Flynn. Tema sõnul on Keira Knightley juukseid tõenäoliselt «keemiliselt lõigatud» ehk et tema juuksed ei kuku otseselt välja, vaid need murduvad ära, sest juuksekarvad on värvimise tõttu väga nõrgaks muutunud. 

Lia Flynn on spetsialiseerunud trendikate vikerkaarevärvi soengute tegemisele ja selle käigus tuleb juukseid palju blondeerida. Seetõttu on ta hästi kursis, kui ränk on see kliendi juuste tervisele. Juuksed võivad nõnda salkudena ära murduda kõigil, kes on blondeerimisega tegelenud pika aja vältel. Blondeerija muudab pH-taset karva sees ja avab kutiikuli, et vana värv tuleks välja. Aga isegi selle välja loputamine ja juuste üle värvimine ei muuda poorsust, mis teeb juuksekarva väga hapraks. Kui sama protseduuri korratakse üha uuesti, kahjustuvad juuksed järjest rohkem ning hakkavad kergesti venima ja murduma.

Keira Knightley /SIPA
Keira Knightley /SIPA Foto: Brent Perniac/AdMedia/SIPA/Brent Perniac/AdMedia/SIPA

Keira Knightley oli vahepeal sunnitud filmilinal kandma parukaid ja oma päris juuksed lõikas ta lühikeseks. Uuesti hakkasid ta juuksed vohama siis, kui ta jäi rasedaks. Näitlejanna pole ainus, kes on kogenud, et raseduse ajal muutuvad juuksed eriti paksuks ja kasvavad tavalisest kiiremini, kuigi ekspertide sõnul on see tegelikult illusioon. Nimelt ei kasva lapseootuse ajal östrogeeni tõttu juukseid rohkem, kuid neid kukub sel ajal peast vähem välja. Lisaks hakkavad paljud naised võtma raseduse ajal vitamiine, mis tuleb kasuks ka juustele.

Naistele, kel pole plaanist juuste pärast last saada, soovitab Flynn valguravi ja pH-tasakaalu ühtlustavaid juuksemaske. Samuti on tähtis kasutada peapesuks vaid värvitud juustele mõeldud šampooni ja palsamit ning võimalusel pesta juukseid harvemini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles