Üheksa head märki peale kaalunumbri, mis näitavad, et sind saadab edu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PhanterMedia/Scanpix

Inimesed mõtlevad sageli, et kaalunumber on ainukene indikaator, mis näitab, kas nad on oma treeningul edukad. Kui kaal jääb seisma, siis see tapab motivatsiooni edasi minna. Tegelikult ei ole see märk läbikukkumisest vaid edusammudest.

Kaalunumber on üks mõõdikud, millega saab öelda midagi inimese tervise kohta, aga väiksem number ei täheda tingimata seda, et inimene on terve, vahendab Hello Healthy. Kaalunumbrile ei ole mõtet keskenduda, pööra tähelepanu nendele märkidele, mis näitavad, et sa tegelikult oled tervisliku elustiiliga.

  1. Sinu keha koostis muutunud.

    Kui sa teed regulaarselt lihastrenni, siis sa ilmselt kasvatad natukene lihaste massi ja kaotad rasva massi, mistõttu su kaal väga ei muutu või võtad isegi juurde. Samas keha vorm on hoopis teine.

  2. Sul on parem enesetunne, sa oled kiirem ja tugevam

    See oleneb muidugi sellest, kust sa alustasid. Kas treppidest liikumine võttis sind enne treeninguid hingeldama? Mõõda enda edu sellega, mida sa suudad nüüd paremini teha kui varem.

  3. Su meditsiinilised näitajad on paranenud

    Isegi kui sa kaotasid viis kuni kümme protsenti kehakaalust, siis see mõjub su tervisele hästi. Su vererõhk, kolesterool ja veresuhkur peaksid olema madalamad kui enne. See tähendab, et sul on väiksem risk haigestuda südame- ja veresoonkonna haigustesse, diabeeti või vähki.

  4. Sa teed päevas palju rohkem samme

    Kui kaalukaotus on su eesmärk olnud, siis sa tõenäoliselt pöörad tähelepanu sellele, kui palju sa päevas liigud. Isegi kui ei ole trennipäev, siis sa proovid teha rohkem samme kui varem. Ole selle üle uhke ja jätka samas vaimus.

  5. Sulle meeldib, kuidas riided su seljas istuvad

    Kõige ohtlikum ongi vistseraalne rasv, mis asub inimese kõhuorganite ümber. Regulaarselt trenni tehes hakkab see kindlasti vähenema ja seda peaksid sa kohe nägema, kui mõni riideese ei ole enam nii pingul keha ümber nagu vanasti.

  6. Sa ei karda enam trenni minna

    Alguses on kõik uus ja hirmutav. Kõigepealt mõtleme kodus liiga pikalt, kas ja kuidas jõusaali minna. Seejärel paned sa ennast aeglaselt riidesse ja valid paarkümmend minutit sobivat muusikat, et trenniga algust teha. Ajapikku selline venitamistaktika ja hirm vähenevad, sa harjud treeninguga ära ja sellest saab osa igapäevaelust.

  7. Trenni tegemine on osa sinu identiteedist

    Sa oled nüüd osa sotsiaalsest kogukonnast, mis koosneb inimestest, kes hindavad tervislikku elustiili ja trennitegemist. Sa võid avastada palju uusi sõpru ja uusi trennistiile, mille kaudu saad ennast väljendada.

  8. Sa ei taha enam rämpstoitu

    Mitte keegi ei söö 100 protsenti kogu aeg tervislikult. Igaühel on kas või üks asi, mida ta endale aeg-ajalt lubab, olgu see krõpsud, burger või šokolaad. Kui sa oled järjepidev ja suudad öelda «ei» enamikule halbadele asjadele, siis oled juba sammukese lähemal oma eesmärkidele.

  9. Sa tunned, et sul on palju rohkem energiat ja vähem stressi

    Kui oled optimistlikum, keskendumisvõimelisem ja energilisem, siis need on märgid heast tervisest, olenemata sellest, mis on su kaalunumber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles