Selle sügise neli trendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell Jessica Minh näitab sellesügisest moodi- ilma teevad möödunud kümnendid.
Modell Jessica Minh näitab sellesügisest moodi- ilma teevad möödunud kümnendid. Foto: AFP / Scanpix

Sellel sügisel jätkavad taas 70ndate trendid oma võidukäiku, kirjutab Osta.ee blogi. Lisaks poetavad 90ndad vahele oma kõige suurepärasemaid moehulluseid, seda nii lõigete, tikandite, aksessuaaride kui ka materjalide näol. Jah just, materjal on selle sügise suurim märksõna, sest te ei kujuta ette, mis on tagasi, ja tulnud, et jääda…

1. Samet – see väga pika ajaloo ja majesteetliku välimusega materjal on vallutanud sellel sügisel kõik rõivapoed. Sametit kasutatakse nii kleitide, seelikute, pluuside, pintsakute kui ka jalanõude ja kottide valmistamisel. Lisaks, mida värvilisem ja läikvam on samet, seda parem!

2. Satiin – samuti väga pika ajalooga kaunilt läikiv ja õhuke materjal, pärit 12. sajandist. Algselt said endale satiinist rõivaid lubada ainult kõrgklass, kuna seda valmistati siidist. Täna on võimalik satiinist kleite, pintsakuid (eriti moekas on pikk satiinist pintsak), lendurjakke, pükse ja pluuse soetada pea igalt poolt. Satiin on juba ammu üritanud ennast tänavapilti süüa, aga see sügis on satiini jaoks täielik läbimurdeaeg.

3. Varrukad – sellel sügisel käib tants lõikeliselt varrukate ümber. Loomulikult ei puudu varrukatelt ka tikandid ja silmatorkavad detailid. Eriti trendikad on küünarnukist alates või enne rannet laienevad varrukad, nagu näiteks pildil oleval kleidil. Kui su kapis on olemas üks ägedate varrukatega pluus, polegi midagi muud vaja.

Happy Bows kleit Margit
Foto: Osta.ee/Eesti Disain
Happy Bows kleit Margit Foto: Osta.ee/Eesti Disain Foto: osta.ee

4. Tikandid – sellel sügisel võib tikandeid näha nii mantlitel, teksapükstel, pluusidel, lendurjakkidel kui ka aksessuaaridel. Mida värvilisem, seda parem. Eriti trendikad on sellel sügisel lille- ja loomamotiivid.

Vaata ka: Eesti Disain

Head inspireerimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles