Oluline põhjus, miks ei tohiks õhtuti liiga kaua tööd teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Laias laastus võib inimesed jagada kaheks: need, kes armastavad hommikul varakult ärgata ja need, kes pigem magavad kauem ning tegutsevad hilisõhtuni. Nüüd on aga kindlaks tehtud, et varasel ärkamisel võib olla üks oluline pluss: see mõjub tervisele hästi.

Värske uurimus näitas, et inimesed on õhtusel ajal kümme korda vastuvõtlikumad erinevate nakkuste suhtes kui hommikuti. Põhjuseks on see, et meie sisemises kellas vahetuvad teatud funktsioonid. See tähendab seda, et kui hommikul keegi bussis köhib, siis ei tasu just eriti murelik olla, et bakterid sind mõjutavad, aga kui oled õhtul kaua tööl olnud ja keegi näiteks aevastab ühistranspordis, siis tasuks enda eest hoolt kanda, kirjutab Glamour.

Akhilesh Reddy, uurimise üks autoritest, selgitas pressiteates, et see, millisel kellaajal me pisikutega kokku puutume, on väga oluline. Keha on õhtul pisikute suhtes vastuvõtlikum, mistõttu võivad pisikud õhtul sulle palju rohkem liiga teha.

See võib olla ka põhjuseks, miks need, kel on graafikuga töö ja vahetused pidevalt erineval ajal või need, kes töötavad rohkem õhtuti ja öösiti, on tihemini haiged. Seega, kui vähegi võimalik, saabu tööle võimalikult varakult, sest siis saad ka varem lahkuda ja ega pea oma tervise pärast muretsema!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles