Eesti kõmulisimad ja kalleimad lahutused (1)

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Esmaspäeval algab kohtus Eesti kõigi aegade kalleim lahutusprotsess, kui vara hakkavad jagama transiidiärimees Oleg Ossinovski ja tema abikaasa Irina. Arteriga rääkinud advokaatide hinnangul seisavad sellised lahutused, mille käigus jagatakse miljoneid, alles ees, sest veerandsada aastat iseseisvust on väga suure raha kogumiseks veel liiga lühike aeg olnud.

Eesti ühe rikkama ärimehe, raudteefirma Skinest Grupp ja mitme teise firma omaniku Oleg Ossinovski ja tema abikaasa Irina Osinovskaja lahutusprotsess tõotab kujuneda pikaks ja keeruliseks. Äripäeva andmetel on transiidiärimehe vara väärtuseks 286 miljonit eurot, mis on kogunenud põhiliselt 30 abieluaasta jooksul. Paaril on kaks poega – tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja temast 16 aastat noorem Mark. Seni pole paar vara jagamises  kokkuleppele jõudnud.

Miks üldse kohtusse lahutama minnakse? Tihti juhtub, et abikaasadel on ühisvaraleping küll abielu jooksul tehtud, kuid hiljem mõtleb üks või teine ümber ja pole nõus sellega, mis tema osaks peaks saama. Ühe Eesti tuntud lahutusadvokaadi sõnul taandub asi tavaliselt inimeste moraalile. Ta toob eeskujuks Hansapanga ühe asutaja ja praeguse transiidiärimehe Jüri Mõisa, kes jagas oma abielu ajal kogutud vara eksabikaasaga heldelt ja ilma igasuguste vaidlusteta. Alati nii ei lähe ja mehed, aga vahel ka naised, mõtlevad välja igasuguseid nippe, kuidas endisel armastatul nahk üle kõrvade tõmmata. Selleks valmistutakse pikalt ja põhjalikult.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles