Kas vananemist on võimalik peatada või edasi lükata?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Võimalusi, kuidas tekkinud vananemise märke kaotada ning uute tekkimist edasi lükata, on ilukirurgias mitmeid. Esmaste vananemise ilmingutega pole põhjust hakata kohe kõigi suuremaid operatsioone plaanima või lükata ilulõikust edasi, sest «pole ju veel nii hull». Ka väikestest tegevustest võivad saada alguse suured muutused vananemise ilmingute peatamisel.

Kõige lihtsam ning ka rahakoti säästlikum võimalus esmastele vananemise märkidele stoppi näidata on ilu- ehk täitesüstid, kirjutab ilukirurgiakeskuse Clinica blogi.

Taastades nahale omase kollageeni, täidavad nad olemasolevad kortsud, andes nahale värske ja noorusliku välimuse.  Ilusüsti mõjuaeg on pool aastat kuni aasta ning selle aja jooksul väheneb ka olemasolevate kortsude edasine süvenemine. Tihti jääb näo kõrval tähelepanuta kael, mis ometi võib reeta naisterahva vanuse kiiremini, kui hoolikalt meigitud nägu. Kaelal olev nahk on peaaegu sama õrn kui silmaümbruse nahk, kuid erinevalt silmaümbrusest kipub ta vahel iluhoolduses vaeslapse rolli jääma. Vahel unustatakse kaela kreemitamine ning meiki tehes jääb kael paljaks ja ilmastiku mõjudele avatuks. Ka kaelale tekkinud jooni on võimalik ilusüstidega täia.

Teine võimalus on rasvasüstid, kus ühest kehapiirkonnast võetud rasv süstitakse kortsude täiteks teise kohta. Kuna miimikalihaste liikumisvõime säilib, ei pea sellega kartma maskilaadse liikumatu näoilme tekkimist. Samamoodi saab rasvasüstidega turgutada ka sisse vajunud põski või täita kõhnuma hakanud huuli.

Silmad, millele romantiliselt tihti ka hinge peeglina viidatakse, hakkavad vahel näitama vanust rohkem kui me isegi passi järgigi omaks tahaks võtta. Silmadele vajuvad ülalaud või püsivad silmaalused kotid, mille vastu kurgiviilud enam ei aita ning korduma hakkavad heatahtlike tuttavate komentaarid «Sa näed täna nii väsinud välja. On sinuga kõik korras?». Sellised pärimised, kuigi tihti hästi mõeldud, ei tõsta kellegi tuju ega enesekindlust. Kuigi tegemist on paljuski geneetilise soodumusega, ei pea ka sellega käed rüpes leppima. Üla- ja alalau plastika operatsioonid on küll suurema kirurgilise sekkumisega, kui ilusüstid, kuid ka nendest taasumise aeg jääb paari nädala piiresse ning tulemus kestab aastaid.

Kui muutused on juba nii suured, et eespool loetletud võimalused enam rahuldavat tulemust ei anna, on võimalus kaaluda suuremat operatsiooni nagu näonaha ja aluskudede pinguldamine. Näonaha lõtvunud välimus ei tule ainult naha vananemisest vaid ka nahaaluste kudede lõtvumisest. Näo ja kaela pinguldusoperatsioonid aitavad anda näole nooruslikuma ja värskema ilme ning pidurdavad vananemise ilminguid. Samuti saab naha pinguldamisega taastada kaalukaotuse järel «üle jäänud» lõtvunud nahka.

Ilukirurgia pakub palju erinevaid võimalusi vananemise peatamiseks ning juba ilmunud kahjustuste parandamiseks. Võimalused tasub põhjalikult läbi mõelda ning eelnevalt spetsialistiga konsulteerida. Clinica meeskond koosneb kogenud arstidest, kes oskavad sulle konsultatsiooni käigus nõu anda, milline ilulõikus võiks just sinu puhul olla parima vananemist pidurdava tulemuse ning kuidas saavutatud tulemust kauem säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles