USAs arreteeriti ema, kes jättis viivuks koju 8- ja 9-aastase lapse (6)

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed.
Lapsed. Foto: SCANPIX

USAs Marylandis võeti vahi alla ema, kes jättis üksi koju 8-aastase tütre ja 9-aastase poja, kuigi ta jäi söögi toomiseks ära vaid 45 minutiks. 

USA Today vahendab, et Susan L. Terrillion oli lastega üürimajas puhkamas ja jättis lapsed majja, et sõita umbes 8 km kaugusele restorani tellitud kiirtoitu ära tooma. Seda, et lapsed jäid omapäi, märkas võõras, kui perekoerad pääsesid välja ja jooksid tänavale. Võõras pidas auto kinni ja aitas lastel koerad tuppa tagasi viia. Kui ta märkas, et lapsed on üksi, kutsus politsei. 

Ema arreteeriti ja teda süüdistatakse laste heaolu ohtu seadmises. Hiljem lasti naine vabadusse ning kohtusse ilmumata jätmise korral peab ta maksma 500 dollari eest kautsjoni. 

Juhtum on püstitanud arutelu, kas nii suurte laste omapäi jätmine nõnda lühikeseks ajaks on tõesti ohtlik, kui seda teevad tõenäoliselt väga paljud inimesed. Pealegi ei juhtunud lastega midagi ja tõenäoliselt oli nende jaoks politseinike ukse taha ilmumine ja ema arreteerimine sootuks hirmutavam, kui kolmveerand tundi isekeskis olemine.

Eesti seadused ei määratle, mis vanuses tohib lapsi üksinda koju jätta, vaid eeldatakse, et vanem teeb selle otsuse lähtuvalt oma lapse võimekusest ja ohutusest. Enamasti hakatakse last üksi koju jäämisega harjutama enne kooli minekut. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles