Üheksa toitu, mida tasuks enne trenni vältida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Keha vajab kütust, et korralikult funktsioneerida, aga see, mida me oma kehasse paneme on väga oluline. Mõned toidud võivad tekitada näiteks gaase ja puhitust, mis rikub kogu treeningu.

Mõnedel sportlastel on muidugi suurepärane seedimine ja tugev kõht, aga enamik inimesi võiks vältida neid toite enne treeningut, vahendab Hello Healthy. 

  1. Oad. Oad sisaldavad suures koguses kiudaineid. Mõtle järele, kui hakkad enne trenni näiteks ubadega salatit või suppi sööma. Tassitäis ube sisaldab umbes poole päevasest kiudaine vajadusest, mis võib kergesti su seedimist nii palju ärritada, et sul raske trenni teha. 
  2. Ristõielised juurviljad. Need on näiteks lillkapsas ja brokkoli, mis on külll väga tervislikud, aga nad võivad mõnele inimesel gaase tekitada. 
  3. Piimatooted. Kui sul on näiteks laktoositalumatus, siis tuleks kindlasti vältida piimatooteid, sest need tekitavad krampe, mis võib trennis üsna ebameeldiva olukorra tekitada. Heaks alternatiiviks on laktoosivaba piim või mõned väiksema laktoosisaldusega tooted nagu keefir, jogurt ja kõvad juustud. 
  4. Praetud ja rasvased tooted. Enne, kui sa lähed jõusaali või rühmatrenni, proovi vältida hamburgerite, pitsa, friikartulite ja teiste praetud või rasvaste toitude söömist, sest nad seedivad kaua. Need toidud võivad tekitada puhitust, krampe ja ägedat kõhulahtisust. 
  5. Gaseeritud joogid. Limonaadid ja isegi gaseeritud vesi tekitavad gaase, mis omakorda tekitav ebameeldivusi trennis. 
  6. Alkohol. Alkohol ja treening ei käi kindlasti kokku. Esiteks suureneb oht vigastuste tekkeks ja teiseks ei sobi alkohol mitte kunagi janukustutajaks, vastupidi see tekitab kehas vedelikupuuduse.  
  7. 100-protsendiline puuviljamahl. Kuigi seal on süsivesikuid, siis puuviljamahl sisaldab ka suhkrut, mis ei seedi nii kiiresti ja võib põhjustada kõhukrampe, eriti siis, kui sa oled fruktoosi suhtes tundlik. Mahlad tuleks jätta, kas pärast trenni või söögi kõrvale tarbimiseks. 
  8. Magustoidud. Saiakestes, sõõrikutes, kookides ja jäätises on palju rasvu, õlisid, koort ja võid, mida kindlasti ei soovitata enne trenni süüa. 
  9. Vürtsikad toidud. Enne treeningut ei soovitata 24 tundi vürtsikaid toite süüa, sest need stimuleerivad seedesüsteemi ja võivad tekitada kõrvetisi. 

Nende toitude asemel proovi hoopis kergesti seeditavaid süsivesikuid. Heaks näiteks on väike võileib singiga, õun ja banaan, natukene rosinaid, kaerahelbed, natukene riisi juurviljade, kana või kalaga, jogurt või tervislik smuuti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles