Lugeja kaval nipp: taskuraha motiveerib õppima! (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Meie eile lõppenud Maxima lugejamängu raames kirjutas meile ka lugeja Piret, kel on oma lapsega kavas kasutada kavalat nippi.

Piret kirjutab, et omal ajal polnud ta koolis kuigi püüdlik ja vaikselt hakkasid ka hinded allamäge minema. «Ema küll üritas rääkida, aga sellest polnud eriti tolku. Lõpuks tulid vanemad kavala plaani peale – veerandi lõpus sain vastavalt tunnistusele preemiat. Iga «5» oli 5 krooni, «4» väärt 2 krooni. Uskumatu, aga see motiveeris lõpuks nii palju, et järgmisel veerandil oli tunnistusel ainult kaks «nelja» ja ülejäänud «viied». Toona oli see ikka päris korralik summa, mille hoiupõrssasse sain panna.

Oma esimesse klassi mineva lapsega on sama plaan. Iga «5» tunnistusel 1 euro, «4» aga 50 senti. Tundub esmapilgul väike summa, aga arvestades, et ta saab taskuraha 5 eurot kuus, on see pingutamist väärt. Eks need summad hakkavad tõusma vastavalt vanusele!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles