Uuring: looduse keskel elamine pikendab naiste eluiga

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Suures linnas elamine võib ju olla üsna põnev, ent tuleb välja, et tervisele ei pruugi see sugugi kõige paremini mõjuda.

Värske uuring nimelt näitas, et naised, kes elavad kohtades, kus neid ümbritseb palju loodust, elavad kauem neist naistest, kelle elukoht on linnas, kus on vähe loodust. Uuringu raames analüüsisid mitme kõrgkooli teadlased 108 630 naise andmeid ajavahemikus 2000-2008, et kindlaks teha, kuidas on omavahel seotud inimese elukoht ja suremus, kirjutab Elite Daily.

Eelnevalt on uuringud tõestanud, et looduse keskel elamine mõjub inimesele hästi ja parandab unekvaliteeti, vaimset tervist ja alandab vererõhku ning mõjub hästi ka südamele. Ent seekord oli teadlaste eesmärgiks konkreetselt välja selgitada, kus piirkonnas elavad naised kauem.

Selgus, et looduse keskel elavatel naistel oli suremus 12 protsenti madalam kui naistel, kes elasid vähem rohelistes piirkondades. Naistel, kes elasid linnades, kus neid ümbritses väga vähe loodust, oli 34 protsenti suurem võimalus surra hingamisteedehaigustesse ja 13 protsenti suurem tõenäosus surra mõne vähktõve tõttu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles