Naised jagavad: kui rasedustesti tegemine ei lähe nii, nagu plaanid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on olnud elus vähemalt korra olukorras, mil nad kahtlustavad, et võivad olla rasedad. Selle väljaselgitamiseks on õnneks väga lihtne moodus: tuleb vaid apteegist rasedustest osta ja saadki küsimusele vastuse. 

Mõistlik on enne testi tegemist lugeda läbi ka kasutusjuhend, sest muidu ei pruugi kõik minna sugugi nii, nagu oled plaaninud. Whisperis meenutasid naised neid kordi, mil rasedustesti tegemine on mingil põhjusel nurjunud.

  1. «Mu õde arvas, et ta on rase ja helistas varahommikul kõigile, et rõõmsat uudist teatada. Ta jõudis isegi juba nimedele mõelda. Kaks nädalat hiljem käis ta arsti juures, kes ütles, et tegelikult ta pole rase. Selgus, et õde oli rasedustesti asemel ostnud ovulatsioonitesti.»
  2. «Ma tegin rasedustesti, aga ma vist ei pissinud pulga peale piisavalt. Istusin tükk aega tualetis ja ootasin, et midagi juhtuks, aga test ei näidanudki midagi.»
  3. «Käisin arsti juures kontrollis. Mulle tehti muuseas ka rasedustest. Medõde tuli minu juurde ja teatas, et test oli negatiivne. Viis minutit hiljem tuli ta tagasi ja ütles, et test muutus positiivseks.»
  4. «Mu vanem õde proovis tükk aega rasedaks jääda ja oli testi tegemiseks liiga närvis, seega ma pakkusin, et teen koos temaga. Panime mõlemad testi kraanikausi äärele ootele. Mu vend aga otsustas testid ära vahetada. Tulemust nähes ma minestasin.»
  5. «Tegin koduseid rasedusteste umbes kahe kuu vältel ja alati oli tulemus negatiivne. Lõpuks lasin arstil võtta vereproovi ja sain positiivse tulemuse. Ma olin sel ajal kolmandat kuud rase.»
  6. «Mu «päevad» olid hiljaks jäänud ja ma otsustasin rasedustesti teha. Ja täpselt sel hetkel algas menstruatsioon! Ma tundsin kergendust, aga sellest enam tundsin viha, et pidin testi peale raha raiskama.»
  7. «Näitasin oma sõbrannale, kuidas rasedustesti teha. Me oleme kahekümnendates ja ta oli äsja abiellunud ning nad proovisid last saada. Minu test näitas positiivset tulemust ja ma ütlesin sõbrannale, et see on ilmselt katki. Mu tütar sünnib jaanuaris.»
  8. «Mu rasedustest kukkus tualetipotti täpselt sel ajal, kui ma olin vett peale tõmmanud. Pidin minema poodi ja uue ostma. Tulemus oli positiivne.»
  9. «Üks mu tuttav oli veendunud, et tal sünnivad kaksikud, sest ta tegi testi kaks korda ja mõlemal korral oli tulemus positiivne.»
  10. «Mu testi teine kriips oli nii hele, et ma esialgu ei märganudki seda. Tegin vahepeal teisi asju ja kui hakkasin testi umbes 10 minuti pärast ära viskama, siis nägin, et kriips oli tumedamaks läinud.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles