Imelised fotod: usin ema on patsipunumisest teinud tõelise kunstivormi

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Shelley Gifford on pärit Austraaliast ning igal hommikul võtab ta veerand tundi, et oma armsale pisikesele tütrele Grace’ile enne kooliminekut soeng teha. Kuid tema soengud pole tavalised – Shelley tehtud patsid on nii imelised, et neid võib suisa kunstiteosteks nimetada!

Shelley ütleb, et on punumist alati armastanud, kuid avastas alles paar aastat tagasi, et lisaks Prantsuse ja Hollandi patsidele on ka muid stiile olemas. Ta sukeldus sotsiaalmeedia ja interneti vahendusel punutiste maailma, vaatas õppevideoid ja võttis osa töötubadest, et oma oskusi aina täiendada.

Igal hommikul punub ta Grace’ile soengu, teeb sellest pildi ning paneb oma sotsiaalmeediakontodele üles. «See pole üldse aeganõudev või keeruline!» ütleb Shelley ise. «Kui sa oled millegi suhtes kirglik ja seda armastad, siis leiad selleks alati aega.»

Grace on nende kodulinnas Melbourne’is juba oma imeliste soengute kaudu tuntud ning kuna ema on tema juukseid sättinud juba põngerjaeast saadik, siis on ta kannatlikult valmis emale modelliks olema. «Ta armastab seda aega sama palju kui mina,» ütleb naine.

Shelley armastab väljakutseid ning tahab, et iga tema soeng oleks unikaalne – mis võib teinekord olla aeganõudev protsess. «Mõnikord tundub punumine rohkem kunst, kui igapäevase soengu valmistamine. Meie päevad on nii kiired, sellepärast ma armastangi meie hommikuid, mille saame perena koos veeta,» ütleb Shelley.

Praeguseks on Shelley loonud juba üle 900 unikaalse punutise ning naerab, et hakkab vaikselt järge kaotama, mida ta juba on teinud ning mida mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles