Mitu orgasmi võib mees saada? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Naised on teatavasti suutelised saama mitu orgasmi ühe vahekorra ajal ja see on ju igati loogiline: kui miski tekitab hea tunde, siis tahaks seda üha uuesti ja uuesti kogeda. Aga tuleb välja, et naised pole ainsad, kes on suutelised mitu orgasmi järjest saama.

«Füsioloogiliselt on mehed samuti suutelised mitu orgasmi saama,» sõnas abielu- ja seksiterapeut Kat Van Kirk. Sama kinnitas ka seksuoloog Jessica O'Reilly, kes selgitas, et orgasmi ajal toimub meestel tavaliselt ka seemnepurse, kuid tegelikult on need kaks erinevat protsessi, kirjutab Glamour.

«Mitme orgasmi saamiseks tuleb seemnepurset edasi lükata,» ütles Van Kirk. «Kui mees oskab seemnepurset edasi lükata, siis ta saab kogeda mitut «kuiva» orgasmi enne, kui lõpuks toimub seemnepurse.» Kui seemnepurse on toimunud, siis on «mäng läbi»: pärast seda on n-ö kuiv periood, mis ei võimalda mehel mõnda aega erektsiooni ega orgasmi saada.

Kui naine võib täiesti juhuslikult avastada, et tema keha on suuteline mitu orgasmi saama, siis mehe puhul peitub saladus harjutamises. Eksperdid selgitasid, et mees peab harjutama seda, et ta lubab endal peaaegu lõpuni jõuda, ent siis teeb pausi. O'Reilly sõnas, et mõned mehed kogevad harjutamise käigus, et nad saavad orgasmi tunda ja nautida ka ilma seemnepursketa. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles