Kaheksa toitu, mida ei tohiks enne magamaminekut süüa

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kas sa tunned, et oled vahel tusane ja tujutu isegi siis, kui sa magasid korralikult kaheksa tundi täis? Teada on, et enne magaminekut ei soovitata juua kohvi ja süüa magusat, aga tuleb välja, et mõned tervislikud toidud võivad samuti und rikkuda.

  1. Ristõielised köögiviljad

    Brokkoli ja lillkapsas sisaldavad palju vitamiine, aga nende seedimiseks läheb kehal kaua aega, vahendab Cosmopolitan. Seetõttu soovitatakse neid süüa pigem lõunaks, mitte vahetult enne magamaminekut.

  2. Punane liha

    Sarnase toimega nagu lillkapsas ja brokkoli. Keha hakkab alles toitu seedima, aga sina tahaksid juba magama jääda.

  3. Tomatikaste

    Tomatikaste ja teised vürtsikad toidud on raskestiseeditavad, mistõttu toitumisteadlased ei soovita neid süüa vahetult enne magamaminekut, aga väikse kausi spagette tomatikastmega võib süüa näiteks kolm tundi enne uinumist.

  4. Soolatud liha ja juust

    Väikesed liha- ja juustusnäkid sobivad ideaalselt lõunaajal piknikuks, aga mitte õhtusöögiks, sest nad sisaldavad aminohappeid, mis teevad sind erksamaks.

  5. Tume šokolaad

    See sisaldab kofeiini ja aminohappeid, mis hoiavad sind üleval. Põhimõtteliselt annab tume šokolaad energiat ja sellepärast sobib see pärastlõunaseks snäkiks.

  6. Kohvi

    See ei tule muidugi kellelegi üllatusena, aga ole ettevaatlik, et sa ei jooks kohvi seitse tundi enne magaminekut mitte ainult õhtul.

  7. Alkohol

    Klaas veini võib teha uniseks, aga une kvaliteet on seetõttu märksa halvem.

  8. Limonaad

    Suhkruga joogid ei ole kehale tervislikud niikuinii, aga limonaad ja teised suure suhkrusisaldusega joogid hoiavad sind kaua ärkvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles