72 riigilipust valmistatud kleit kannab endas olulist sõnumit

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollandi disainer Mattijs van Bergen ja kunstnik Oeri van Woezik valmistasid 72 riigilipust kauni kleidi, et tõsta teadlikkust eluohtlikest probleemidest, mis esinevad LGBT-kogukonnas.

Kleidi valmistamiseks kasutati nende riikide lippe, kus homoseksuaalsus on illegaalne. Neist riikidest 12 võidakse homoseksuaalsuse eest koguni surmaga karistada, kirjutab Huff Post.

Kleit valmistati Amsterdami EuroPride'i ürituse jaoks. Kunstnikud selgitasid, et kui mõni neist riikidest peaks oma seadusandlust LGBT-kogukonna osas muutma, siis asendatakse selle riigi lipp vikerkaarelipuga. 

Fotograaf Pieter Henket tegi kleidist kaunid pildid. Ta kirjutas oma Instagrami-lehel, et kõige parem koht pildistamiseks oli klassikaliste maalide ees Amsterdamis asuvas Het Rijksmuseumis. Henket jagas Instagramis ka videot sellest, kuidas fotod said tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles