Üllatavalt suur hulk noori naisi seab end alkoholi tarbides ohtu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt oled teadlik sellest, kui oluline on seksides kasutada õigeid kaitsevahendeid. Uus uuring tõestas, et sellest hoolimata eelistab suur hulk noori naisi seksida ilma kaitsevahendit kasutamata.

Teadusajakirjas Journal of Behavioral Medicine avaldatud uuringust selgus, et 67 protsenti naissoost tudengitest ei kasuta seksides kaitsevahendeid. Teadlaste sõnul unustavad naised kaitsevahendid kõige tõenäolisemalt siis, kui nad on alkoholi tarbinud, edastab Glamour.

Uuringus osalenud naised ütlesid, et nad jõid 3-5 alkohoolset jooki enne seksimist ja naiste sõnul olid ka nende voodikaaslased joobes. Uuringu juht Jennifer Brown sõnas, et enamik noortest naistest joob enne kaitsmata vahekorda üsna palju alkoholi ja see mõjutab nende otsustusvõimet. Teadlased järeldasid uuringu tulemustest, et mida rohkem alkoholi inimene tarbib, seda väiksem on tõenäosus, et ta kasutab seksides kaitsevahendeid.

See avastus on üsna hirmutav, eriti arvestades, et USA statistika järgi levivad naiste seas üha enam suguhaigused. Alates 2006. aastast on suguhaiguste levik USAs üha tõusnud. Kuigi kondoom ei pruugi olla kõige usaldusväärsem kaitsevahend, kaitseb see siiski suguhaiguste eest. Beebipillid ja spiraal kaitsevad naist küll soovimatu raseduse eest, ent suguhaiguste levikut aitab pidurdada just kondoomi kasutamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles