14 levinud väärarusaama üksikemade kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Teeme paar asja kohe selgeks: üksikemad ei ole meeleheitel; nad ei ela vaid oma lapse isa antud rahast; nad ei ole nõus ükskõik kellega kohtingule minema.

Huff Posti blogijad ja lugejad jagavad, milliste väärarusaamadega on nemad üksikemadena kokku puutunud. Loe ja mõtle kaasa, kas ka sina oled neid mõtteavaldusi kuulnud.

1. Alissa: «Mulle öeldakse sageli, et «ma ei suudaks küll kunagi seda teha, mida sina teed». Tõesti? Kas mul on valikut? Tuleb teha seda, mis on su lapse jaoks õige, muu pole oluline.»

2. Debbie: «Kõige hullem väärarusaam? Et üksikema ainus eesmärk on «lõksu püüda» hea mees, kes aitaks tal lapsi kasvatada. Erinevalt levinud arvamusele ei ole üksikemad meeletult õnnetud ja üksikud.»

3. Sandra: «Arvatakse, et kui sinust saab üksikvanem, siis su unistused surevad. See pole nii. Ma tahan nüüd rohkem kui varem elada unistuste elu, mille olen mina ise kujundanud. Soovin sama oma tütrele.»

4. Isabel: «Paljud usuvad, et üksikema vajab meest selleks, et kodus saaksid asjad tehtud. Tegelikult on üksikemad enam kui suutelised kõike ise tegema.»

5. Laura: «Et üksikema on niivõrd meeleheitel, et lepiks iga ettejuhtuva mehega. Ma mõistan, et mõned üksikvanemad tunnevad end üksikuna. Ma olen üksinda, aga ma pole üksik. Seal on suur erinevus. Kas poleks tore kohtuda imelise mehega, kes oleks ka hea voodikaaslane? Muidugi oleks, kuid siiani pole seda veel juhtunud. See, et ma olen üksikema, ei tähenda, et ma läheks voodisse iga mehega. On ju olemas näiteks täiskasvanutele mõeldud lelud, seega ei tasu arvata, et üksikemad on meeleheitel.»

6. Elena: «Et ma otsin kedagi, kes mu «päästaks». Mul on kõik hästi, tänan väga. Ja mu lastel on isa olemas, seega me ei otsi kedagi. Aga mida ma tahaksin? Kedagi, kes austaks ennast ja kellega oleks tore koos aega veeta.»

7. Kristina: «Sageli arvatakse, et ma vihkan oma laste isa. Tihtilugu öeldakse seltskonnas tema kohta midagi halba (isegi, kui ütleja ei tunne teda päriselt), justkui see näitaks minu suhtes lojaalsust. Ma otsustasin, et õigem on abielu lõpetada, kuid see ei tähenda, et ma vihkan oma eksi või soovin talle halba. Vastupidi. Ma soovin talle head. Ta on siiski minu laste isa.»

8. Sofia: «Arvatakse, et üksikvanemate lapsed käituvad teistest halvemini, sest nad on tulnud «katkisest kodust».»

9. Leah: «Mõned mõtlevad, et kuna ma olen üksikema, siis peavad teised naised oma meestel silma peal hoidma, sest minu eesmärgiks on alati mehi võrgutada. Mu abielu lagunes petmise tõttu, miski ei häiri mind rohkem, kui truudusetu kaaslane. Ma ei tahaks kellelegi sarnaseid tundeid tekitada.»

10. Anette: «Et minu arvates peaksid ka kõik mu sõbrannad oma abielud lahutama.»

11. Jenna: «Arvatakse, et ma lihtsalt andsin oma abielu suhtes alla. See pole sugugi tõsi.»

12. Nikki: «Usutakse, et üksikemadel pole elu. Mu elu pole enam selline, nagu see oli enne lapse saamist, aga see kehtib iga lapsevanema kohta. Baarides ja kohtingutel käimise asemel naudin ma lõunauinakuid ning kohtumisi teiste emadega ja see ei tee mind tigedaks. Ma pean natuke loomingulisem olema, ent ma saan ikka teha asju, mis teevad mind õnnelikuks.»

13. Maria: «Minule on öeldud, et ma läksin lihtsama vastupanu teed. Lihtsama? See on kõige raskem asi, mida ma oma elus teinud olen.»

14. Jane: «Kõik üksikemad ei otsi sugugi sponsorit ega «lüpsa» oma eksilt raha välja. Reaalsuses käime me täiskohaga tööl, õpime ülikoolides, seame sisse uusi rutiine ja üritame oma lastele luua stabiilset elu. Proovime uutes vetes toime tulla ja kuigi see võib olla raske, leiame me iseendas jõudu, mille olemasolust polnud me teadlikud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles