Inna Mölder: olin kakskümmend aastat tagasi armuke

Esme Kassak
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalpedagoog Inna Mölder tunnistas Maire Aunaste saates «Mida teie arvate?: Salasuhe», et kakskümmend aastat tagasi oli ta armukese rollis, kuna soovis midagi enamat kui omaealised poisid tema hinnangul pakkuda oleks suutnud.

Sellele ajale tagasi vaadates võib ta end nimetada lausa elukutseliseks armukeseks, selle vahega, et ta ei lasknud end mehel ülal pidada, et hoida oma iseseisvust. «Mul oli abielumehega suhe üle kahe aasta ja ma keeldusin kategooriliselt vastu võtmast talt ülikalleid kingitusi. Ma võitsin oma vabaduse välja sellega, et mul oli oma aeg ja ta ei kontrollinud mind.»

Hiljem on Inna Mölder aru saanud, et armuke ei ole mitte põhjus, vaid tagajärg. Tema ise hakkas armukeseks selle pärast, et oli varastes kahekümnendates, äsja naiseks saanud, aga tahtis midagi enamat kui omaealisi poisse. «Tahtsin midagi õppida, saada targemaks,» lisas ta.

«Mida tahab üks 20-aastane noor naine? Ta tahab abielluda, ta tahab, et tal oleks vanem mees,» arutles Inna. Ta on kohanud ka oma sõprade seas abielumehi, kes on lubanud oma armukestele, et oodaku ära, oodaku pool aastat ja siis nad jätavad naise maha, et nendega abielluda.

Samamoodi tahtis ka tema saada tarka, haritud ja intelligentset meest, kes oleks temast viis aastat vanem. «Ma ootasin, ootasin aasta, ootasin teise ja lõpuks sai aeg otsa. Tahtsin edasi liikuda. Ja ma arvan, et kui ma poleks seda suhet lõpetanud, oleksin siiani oodanud.»

Saatejuhi Maire Aunaste küsimusele, kas süda ei valutanud teiste osapoolte pärast, et tema võiks milleski süüdi olla, vastas Inna, et ei valutanud. «Selle pärast, et elu, mis jäi minust väljapoole, on nende omavaheline probleem, selle peavad nad ise ära lahendama.»

Teistele noortele naistele pani ta aga südamele, et maailmas kardab mees kõige enam enda naist, ükskõik kui pikk või lühike armukese pidamise suhe ka poleks. «Mees läheb ikka koju tagasi, meestel on peretunne tugevam kui naistel.»

Oma kirjut minevikku ei paista 40ndatesse jõudnud ja praeguseks ühe aasta abielus olnud naine kahetsevat, pigem vastupidigi. «Tunnen, et ei suudaks mehele emotsionaalset ja füüsilist heaolu pakkuda, kui poleks olnud nii palju suhteid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles