Noort naist ei kutsutud tema soo tõttu töövestlusele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tahaks ju loota, et 21. sajandil ei eksisteeri enam soopõhist diskrimineerimist kuigi palju, ent kahjuks peavad mõned naised sellega endiselt kokku puutuma. 24-aastane Sophia Walker kandideeris tööle, kuhu ta oskuste poolest oleks igati hästi sobinud, ent teda ei kutsutud töövestlusele pelgalt seetõttu, et ta on naine.

Walker töötas aastaid selle nimel, et end tööalaselt täiendada ja lõpuks saada tekiohvitseriks. Walker oli väga õnnelik, kui avastas, et Hong Kongis paiknev laevandusettevõte otsib just sellele ametikohale töötajaid, edastab Cosmopolitan.

Ettevõte oli ühendust võtnud Walkeri kolleegidega, et leida potentsiaalseid kandidaate ja üks Walkeri juhendajatest andis naisele info edasi. Lisaks Walkerile edastati see info ka kümnele meessoost kandidaadile. 

Paar päeva enne töövestluste toimumist sai Walker laevandusettevõttelt kirja, milles teatati, et naist ei kutsuta vestlusele. Kirjas oli märgitud, et kuigi ettevõte pakub kõigile võrdseid võimalusi, ei palka nad naissoost ohvitsere, sest «ei saa neile pakkuda laevadel sobilikku töökeskkonda». Lisaks sellele märgitakse kirjas, et naistele on kruiisilaevad ehk sobilikumad töökohad.

«Ma olin väga õnnetu, sest ma olen töötanud selle nimel, et tekiohvitseriks saada ja ma olen kvalifitseeritud, aga see on justkui tähtsusetu,» ütles Walker. «Seda oli väga alandav lugeda ka, sest sama kiri saadeti kõigile kandidaatidele.»

Walker esitas ettevõttele ametliku kaebuse ja võib juhtuda, et siseuurimise tulemusel lubatakse Walkeril ettevõttesse tööle kandideerida. Iseasi on, kas ta soovib töötada firmas, mis on kunagi teda sel moel kohelnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles