Mehed räägivad: üheksa romantilist asja, mida naine saab mehe heaks teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me teame, et naistele meeldib romantika ja see, kui mees naist ilusate žestidega võrgutab. Ent tegelikult ihkavad mehedki oma ellu romantikat.

YourTango uuris meestelt, kuidas nad tahaksid, et naised nende ellu rohkem romantikat tooksid. Siin on meeste vastused.

1. Näita välja huvi selle vastu, mida mees mõtleb või tunneb. Tekita mehes eriline tunne ja näita talle, et sind huvitab see, mida ta kogeb ja tunneb. Esita talle küsimusi ja lase tal rääkida nii pikalt või lühidalt, kui ta ise soovib. Ta võib ennastki üllatada ja rääkida sulle asju, mida ta pole kellelegi teisele paljastanud.

2. Pööra talle täielikult tähelepanu, vaata silma. Üldiselt kipuvad naised rohkem rääkima, kui kuulama. Lase vahelduseks mehel rääkida ja pööra talle kogu oma tähelepanu. Hoia silmsidet, sest seeläbi saad sa väljendada oma jäägitut tähelepanu. 

3. Ütle, mida sa tegelikult tahaksid («Mulle meeldiks väga, kui...»). Pea meeles, et mees ei suuda lugeda sinu mõtteid. Kui sa tahad, et ta midagi teeks, siis väljenda seda konkreetselt sõnadega, ära jää ootama ja lootma, et mees mõtleb ise välja, mis su peas toimub. 

4. Väljenda tänulikkust mehe tegude või sõnade üle. Mees tahab teada ja tunda, et sa märkad ning hindad teda. Ära võta tema tegusid või sõnu enesestmõistetavalt, vaid väljenda oma tänulikkust.

5. Ütle, mida sa tegelikult tahaksid koos teha. Mees ei pea alati olema see, kes plaane teeb. Kui sa ei väljenda oma tegelikke soove, siis ta võib-olla ei teagi, mida sa täpselt teha tahaksid. Isegi, kui sa tahad lihtsalt temaga diivanil lesida ja filme vaadata, ütle seda.

6. Esita küsimusi, mis julgustaksid teda end avama. Esiteks annab see mehele märku, et sa tahad teda paremini tundma õppida. Ja teiseks võimaldab see tal rääkida teemadel, mida ta pole ehk ammu puudutanud või millest pole kunagi kellegagi rääkinud. Just seda võib tal vaja olla.

7. Näita, et sa mõistad teda («Ma saan aru, et sinu jaoks on tähtis...»). Mõistmine on üks esimesi inimlikke vajadusi. Mõistmine võib väljendada armastust ja intiimsust. Võta aega, et mehe mõtteid ja jututeemasid jälgida ning neist aru saada. Mõistmine on see, mis muudab teievahelise sideme tugevamaks.

8. Üllata teda, kuid pea meeles, et mehed hindavad vabadust ja spontaansust. Levinud stereotüüp on see, et meestel on pidevalt tegemist ja seetõttu ei jätku neil alati kõige jaoks tähelepanu. Kuigi see võib tõesti nii olla, ei tähenda see, et mehed ise tahaksid, et asi nii oleks. Mehe üllatamine tuletab talle meelde, et vahel on tore tegutseda spontaanselt.

9. Tähistage seda, mis teid ühendab, mis on kõige erilisem, mis teie suhtes kõige paremini toimib. Tõstke klaasike teie suhte auks, sest te olete selle ära teeninud. Te olete mõlemad suhte nimel pingutanud ja väärite tunnustust. Muidugi olete te teineteise jaoks erilised, aga võtke aeg maha ja öelge üksteisele, mis teid eriliseks muudab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles