Kaia-Liisa Reinut: meil kõigil on sügaval sees süütunded ja hirmud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia-Liisa Reinut.
Kaia-Liisa Reinut. Foto: Universus

«Käes on aeg, kui inimesed vajavad enda sisse vaatamiseks aega ja tõuget,» nendib alternatiivterapeut ning Sisemise Tarkuse Kooli UNIVERSUS looja Kaia-Liisa Reinut (43), kes on enesesse vaatama pannud sadu huvilisi. Kaia-Liisaga vestles ajakirja Üks veebruari/märtsinumbris Ülli Plink.

Hüpe tundmatusse

Kaia-Liisa on hariduselt tee-ehitusinsener, kes enne vaimsetele radadele siirdumist töötas 15 aastat turunduses. Paralleelselt palgatööga tegeles ta jõudumööda ka enda jaoks põnevate asjadega – käis kõikvõimalikel kursustel, õppis maailma ja iseennast tundma ning luges päevagi vahele jätmata esoteerilist kirjandust.

Kümmekond aastat vaimsel teel liikumist pani naise ühel hetkel mõistma, et ta küll teab palju, aga ei rakenda oma teadmisi ellu. Ajaga lisandus arusaamine, et mõistmiseks tuleb kogeda.

«Minul käis mõistmine ja omaksvõtt läbi selle, kui ma hakkasin õpitut ja loetut tasapisi kogema ja praktikas läbi proovima. Ent siiani ei ole ma kellegi õpetust sajaprotsendiliselt omaks võtnud – saan mingi killukese, millest koos teiste kildudega saab minu asi,» kõlab kommentaar.

Täna ütleb Kaia-Liisa kindlalt, et «tema asi» on teiste inimeste aitamine vaimsete õpetuste kaudu. Mõned aastad tagasi oma elu eesmärki otsima asudes avastas ta, et turundustöö mainekates firmades talle küll meeldis, aga selles polnud seda iva, mis ta hinge helisema ja silmad päriselt särama oleks pannud.

Ja kui Kaia-Liisa avastas, et on viimased aastad tööl käinud ainult raha pärast, oli aeg kannapöördeks küps. Jäi veel seljatada hirm majandusliku toimetuleku ees ja hüpata tundmatusse. Impulsi sai ta ühelt loengult, kus ta meditatsiooni käigus endalt oma elu eesmärgi kohta küsimuse esitas ja sai vastuse, et tema missioon on olla õnnelik ja jagada seda teistega.

Justkui selle kinnituseks sündiski UNIVERSUS, mis avas hulgi uusi uksi – Kaia-Liisa ellu ilmusid inimesed, kellega ta varem polnud kohtunud, ja tekkisid võimalused, mida ta ettegi ei osanud kujutada.

See tähendab, et üle-eelmisest sügisest tegutseb pealinnas Sisemise Tarkuse Kool UNIVERSUS ning eelmisest kevadest Sisemise Tarkuse Keskus, kus käiakse koos nii loengutel, kursustel, workshopidel, konstellatsioonidel, teraapiaseanssidel kui ka shindo ja Falun Gongi treeningutel.

Tallinna kesklinnas tegutsev keskus on ellu kutsutud koos hea kolleegi Kalmer Kasega, nagu ka enesearengu- ja loodusteraapiate mess Sisemise Tarkuse Päevad, mis toimuvad iga aasta oktoobri keskel Tallinnas.

Panus edasisse

Kaia-Liisa loodud koolis saab õppida näiteks baaskursusel, kus septembris või veebruaris liituvad huvilised saavad aasta jooksul teadmisi kõikvõimalikest vaimsetest õpetustest ja teraapiatest, mille põhjal on võimalik iseennast ja oma tõelist väge tundma õppida; või siis osaleda süvaõppekursustel, alates reikist, kristalliteraapiast ja lõpetades pendliõpetuse ja kiirmassaažiga, ning osaleda põnevates suvelaagrites.

Mitme õpetatava alaga, nagu reiki, kristalli- ja tiibeti laulvate kausside teraapia ning pendliga tšakrate ja keha eluvibratsioonitaseme diagnostika, tegeleb Universuse perenaine ka ise. Õigemini on ta loonud oma teraapiasüsteemi, kus kasutab kõiki mainituid.

See tähendab, et kui abivajaja mõne probleemiga tema poole pöördub, diagnoosib ta kõigepealt inimese tšakraid ja vaatab, kas neid on vaja puhastada pendli, kristallide või reikienergiaga või kõigi nendega. Nõustamisel toetub ta enda kogemusele.

«Olen viimase kümne aastaga taas iseennast tundma õppinud, sest ühel hetkel sain aru, et mida rohkem ma ennast tunnen, seda lihtsam on mul teist inimest aidata. Oleme ju kõik sarnased – meil kõigil on sügaval sees süütunded, hirmud, väärtusetusetunded, häbid jne. Paljusid oma tundeid ei osata aga märgata, neid surutakse pidevalt alla ehk «seljakotti» ja siis käiakse selle koormaga ringi ning ühel hetkel satutakse tööl või suhetes paratamatult ummikseisu.»

Esimene asi, mida terapeut neil puhkudel soovitab, on: õpi ennast ja oma tundeid tundma – mõtle, mida sa tegelikult tahad ja mis on sulle oluline, jättes kõrvale ühiskonnas tavaks saanud kombed ja selle, mida teised sinult ootavad. Õigesti otsustamiseks on vaja ausalt endale otsa vaadata, vajadusel selg sirgu lüüa ja elus kannapööre teha, teab terapeut omast kogemusest.

Pilguheit iseendasse

Oma teraapiad on Kaia-Liisa ise aja jooksul üles noppinud. Kivide ja kristallidega, mis on isemoodi kanalid meie üliteadvusesse, on ta tuttav juba lapsepõlvest. Pendli kasutamist tudeeris ta aastaid tagasi Rein Weberi juures, seejärel sukeldus massaaži- ja reikiõppesse.

Kristalliteraapia ja tiibeti kausside saladusteni juhtis teda Indias üks Himaalajast pärit õpetaja, kelle juures ta kuu aega õppis. Indiast tõi Kaia-Liisa kaasa ka enamiku oma teraapias kasutatavatest kristallidest, teiste seast tõstab ta eriti esile mäekristallvardaid, mis olevat väga head energiasuunajad. Nende teravikust liikuvat negatiivne energia välja ja positiivne sisse, just nii, nagu parasjagu vaja on.

«Sellega saab imesid teha,» täpsustab terapeut ja presenteerib peaaegu läbipaistvaid kristallkuule, läbi mille näeb vastu valgust kõigi meie tšakrate värve peegeldavat vikerkaart. «Kui teraapia ajal anda see kuul inimese kätte, võib tal kehatunnetus täitsa ära kaduda. Ta justkui hõljub ja samas tunneb, et miski temas hoiab neid kristallkuule,» kirjeldab Kaia-Liisa enda ja paljude teiste kogemust.

Seda, et Kaia-Liisa kõiki õpitud teraapiaid omavahel kombineerib, pole midagi üllatavat. Sest vaimsetes asjades ei ole tema jaoks reegleid – kõik on seejuures sisetunde küsimus. Ka see sisetunde usaldamine on tulnud iseenda tundma õppimisest, mis sarnaselt kõigele siin maailmas pidevalt muutub.

«Meie elus on plusse ja miinuseid, sest me elame duaalses ja polaarses maailmas. Ma ju ei teaks, et mul on kõik hästi, kui ma ei tunneks vahel madalseisu. Küsimus on selles, kuidas ma sellesse suhtun. Kui ma laine põhjas olen, siis ma ju tean, et see läheb mööda ja tuleb sõit ülesmäge, nagu ka vastupidi. Aga kui ma seda kõike tean, siis ma ei kannata, vaid naudin seda, mis on, ja elan päev korraga.»

Investeering vabadusse

Elamise rõõmu suurendamiseks on inimesed välja mõelnud hulga mooduseid. Kaia-Liisa on neist enda jaoks leidnud ka Hiina iidsete harjutuste kompleksi Falun Gongi. See tähendab viit energeetilist ja meditatiivset harjutust, mis tõstavad inimese vibratsioonitaset ja igapäevasel tegemisel parandavad ka vaimset võimekust.

Soomes hiinlaste käe all õpitud Falun Gongi plussideks peab Kaia-Liisa nii tasuta õpetust-treeninguid kui ka uskumatult head enesetunnet, mida need harjutused annavad.

«Sa justkui lendad ja hästi mõnus on olla. Kui ma seda esimest korda kogesin, tundsin, et tahan seda ka teistega jagada. Falun Gongi põhimõte ongi selles, et selle praktiseerijail on endal nii hea olla, et nad tahavad seda teistega jagada.»

Kaia-Liisa kinnitusel on need ideaalsed harjutused iseendaga olemiseks, kuigi esiti võib see ka hirmutada – parema meelega tegeldakse ju meelelahutusega, millele meie ühiskond on üles ehitatud.

«Kõik tiirleb ju selle ümber, et sa endaga kahekesi ei oleks ja enda sisse ei vaataks. Aga paljud inimesed tajuvad ilmselt alateadlikult, et asjad hakkavad muutuma, ja leiavad tee iseendani, kus väline ei mängi enam rolli,» teab Kaia-Liisa oma praktikast ja lisab, et see õpetab ka teiste arvamusest mitte hoolima ja annab tohutu vabaduse.

Viimast toetab ka aasta eest välja antud CD «Meditatsioonid I – teekond oma sisemise valguseni», kus peal kolm Kaia-Liisa sisse loetud juhitud meditatsiooni: universumi kohalolu, tšakrate tasakaalustamise ja valgusmeditatsioon, mis aitavad tunnetada üksolu kõige ja kõigiga ning annavad hea ja helge tunde. Just nagu kokkupuude Kaia-Liisa endagagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles