Nädalavahetusel saab õppida šamaanitrumme valmistama

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui eelseisval nädalavahetusel kuulete kusagilt ürgse šamaanitrummi põrinat, siis tuleb see kindlasti arhailiste traditsioonide keskusest Terviklik Maailm, kuhu šamaanipäevade raames saabub Taevas ja Maa keskuse eestvedamisel Soomest külla trummimeister Arto Ukko Hämaläinen, juhendamaks Uue Aja Valguse- ja Armastusetrummi valmistamist.

Päris šamaanid kasutavad trummi kui informatsioonivahendit, samuti ka meditatsiooni minekuks, tasakaalustamiseks ja inimeste abistamiseks. Tegu on väga väelise riistaga ning Arto Ukko õpetab trummiga sõbraks saama ja universumiga suhtlema, ta räägib trummide hingeelust ja trummi väärtusest ning kõigest mis trummimängu ehedaks ja nauditavaks muudab.

Esimesel päeval valmistatakse üheskoos päris oma trummi, kusjuures Arto toob kaasa ka väga vajaliku põhjapõdranaha, mis muudab trummi kõla eriliseks. Kõik vajalikud materjalid on kohapeal olemas. Šamaanipäevadelt tuleb iga huviline ära juba oma trummiga, aga kel on see juba olemas, tulge ikka kohale ja võtke oma kõmisev sõber kaasa.

Arto Ukko on trumme valmistanud üle 20 aasta – see on tema kirg. Trumm on suurepärane instrument mediteerimiseks ja rahunemiseks. Lisaks on trumm tore reisikaaslane, sõprade abistaja ja lihtsalt hea meelelahutaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles