Seksuaalsaladused naistele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seksuaalsaladuste tuumaks on hiinlaste avastus, et seksuaalenergia, mida meie sugunäärmed toodavad lõputult, on piiramatu. Vallates selle muundamise kunsti, võime elada erakordselt pikka ja loomingulist elu, mil meie kehas voolab alatasa «noorusaja energia», kirjutab Peeter Liiv ajakirja Üks veebruari/märtsinumbris.
 

Armastus ja seksuaalsus

Teadlik, reguleeritud seksuaalsus on osa laiemast, teadlikust armastusest, mis juhib Püha Suhteni. Kui varem elati koos eeskätt selleks, et pakkuda teineteisele seltsi ja taotleda mõnd ühist välist eesmärki (kodu rajamine, laste üleskasvatamine jms), siis Uues Lähisuhtes avanevad armastuse «seesmised» astmed ja hakatakse kogema elukestvat arengut läbi kooskasvamise.

Teadlik armastus algab omaenda ehedate tunnete avastamisest ja nende jagamisest teineteisega. Selle järgmiseks kvaliteediks on arhetüüpsete olemuste märkamine teineteises. Näiteks India tantrismis pidid partnerid kõigepealt ära tundma teineteise jumalikkuse – alles siis võisid nad ühte heita.

Sellel omamoodi «võlumuinasjutulisel» tasandil kogetakse teineteise olemuste igavikulisust – kuninglikkust, suursugusust, lõputut armsust… Küllap selle kohta kehtib vanatestamentlik kujund «sügavuse kõnelemisest sügavuse vastu».

Samas pole tegu idealiseerimisega, sest kogetakse ka üksteise haavatud poolt ja õpitakse teist toetama sellest läbitulekul. Avastame partneri kui Haavatud Tervendaja, imetledes tema tugevaid, terveid külgi ja kogedes sügavat kaastunnet, andestust, õrnust tema Haavade suhtes, mille Seitsmest Sulatusahjust ta kasvades läbi tuleb.

Nii kujunevad Kolm Kiindumust, mis annavad kokku Armastuse: hingeline kiindumus sünnitab sügava sõpruse, vaimne kiindumus sünnitab austuse (kuna ollakse teineteisele ka vaimseks õpetajaks) ja kehaline kiindumus sünnitab kire, iha.

Juba ainuüksi kooskasvamine hinges ja vaimus sünnitab meis erakordset rõõmu ja sügavat tänu vaid selle eest, et teine sellisena olemas on. Mihaly Csikszentmihalyi tuvastab oma raamatus «Kulgemine», et just see – minek erutavasse Tundmatusse, oma peadpööritavate Piiride alaline laiendamine – annab inimesele süvima õnnelikkusetunde. Liiati siis veel lähisuhtes.

Taoistlikud seksuaalsaladused süvendavad lähedust veelgi, muutes seda kehaliseski plaanis ekstaatiliseks.

Seksuaalsaladuste valdamise viljad

Pole kahtlust, et seksuaalsaladuste valdamine annab murranguliselt kasvavat vitaalsust, psüühilist tasakaalu, oivalist tervist, erakordset loovust, ekstaatilist lähisuhet, seksuaalse frustratsiooni ületamist, seksuaalkogemuse murrangulist süvenemist, vaimse arengu kiirenemist jms.

Armastuse Tao määratleb inimest kui orgastilist olendit – kes sigitati orgasmis ja ka kelle loomulik kehaseisund läbi terve elu võikski olla «leebe orgastilisus» (Mantak Chia) ehk nagu hindud ütlevad «nektar kehas».

«Palju tunde kestev ekstaas läbi seksuaalenergia on meile ligipääsetav 24 tundi ööpäevas, kuid me hoiame end näljapajukil,» kirjutab Mantak Chia. Tegu on hämmastava füüsilis-energeetilise heaoluga kontrastina meie tänasele olekule kehas – mis hiljemalt keskeast väsib, valutab, jääb haigeks ja takkapihta veel ka sureb piinades.

Kuidas selleni jõuda?

Selleks on terve rida üksteisele ülesehituvaid praktikaid, mille esmane omandamine võtab aega 3–6 kuud. Neist juba ainuüksi vaagna alapõhja lihaste tugevdamine võib anda erakordset efekti.

Sellele järgneb meie keha «suurima merdiaani» Mikrokosmilise Orbiidi avamine – mis on väikelapsel avatud, ajapikku aga sulgub ja piirab elujõu chi ligipääsu organitele ja näärmetele. Alles seejärel saab piki seda meridiaani hakata juhtima ka märksa «raskemat», viskoossemat seksuaalenergiat.

Tavaseksis liigub seksuaalenergia «ette ja välja», minnes n-ö raisku. Meeste puhul tähendab ejakulatsioon Armastuse Taos ei midagi vähemat kui «väikest surma». Seega peaks mees reguleerima seemne «pillamist» vastavalt oma vanusele (seksuaalsaladustest meestele loe lähemalt järgmisest ajakirjanumbrist). Naine orgasmis energiat reeglina ei kaota (v.a erutiorgasm) – tema «väike surm» on menstruatsioon.

Taoistlikes praktikates suunatakse seksuaalenergia tavapärasele vastassuunas – «taha ja üles». Kui seda teha piki selgroogu, siis muundub seksuaalenergia astme võrra peenemaks, füüsiliseks energiaks ehk elujõuks (chi), millest toitubki meie füüsis.

Muundamata seksuaalenergia on – vähemasti alguses ja n-ö massiliselt – neile «liiga rammus toit». Kui elujõudu on külluslikult, muundub osa sellest omakorda kõrgeimaks, vaimseks energiaks (shen), mis annab meile küllaga loovust, taiplikkust (teadvuse «kvanthüppeid»), teadvelolu. Suurtes loovisikutes ja karismaatilistes juhtides toimub see muundumine eneslikult.

Lõputu energia allikas

Seksuaalenergiat saab tõsta «jahedas» ja «kuumas» vormis, millest jahedat tõstmist nimetatakse naispraktikas Munasarja Hingamiseks. Selle abil saab ära hoida menstruatsiooni suurt energiakadu. Alul harjutatakse «ülestõstmist» individuaalselt, seejärel minnakse üle paaristäiustumisele.

Mida rohkem kordi järjest ühe ja sama armatsemise kestel seksuaalenergiat üles suunata, seda tervendavam see on. Kusjuures tõstetud-muundatud energia suunatakse tallele naba «eliksiirikatlasse».

Paaristäiustumise krooniks on Mikrokosmiliste Orbiitide ühendamine – partnerite seksuaalenergiate lülitamine ühtsesse ringi, eeskätt läbi huulte ja suguorganite.

Selles sulnis energiavahetuses, kus naine «maitseb» mehe kuuma yang-energiat ja mees naise jahedat yin-energiat, võib ajapikku jõuda sügavas lõdvestuses seksuaalkogemuse kõrgeima, müstilise, sõnulväljendamatu kogemuse – oruorgasmini, milles avanevad ja ühinevad ühtseks energeetiliseks akordiks meie keha kõik kolm «eliksiirikatelt» (võrreldavad hindude tšakratega).

Oruorgasmi ei saa aga tahtega esile kutsuda – see «antakse kõrgemalt». Sügavas lähisuhtes võivad mõnedki paarid kogeda sedasama ka eneslikult, ilma õppimata.

***
Seksi vägi

Lõik intervjuust 43-aastase naisega, kes on kolm aastat praktiseerinud Armastuse Taod.*

Kas seks on saanud teie jaoks millekski, mida te saate omada iseendas?

Jaa, see energia on nüüd siin ja mulle kogu aeg kättesaadav. Varem ma kas tõkestasin seksuaalenergia, kui mul polnud suhteid, või siis tundsin kirge astuda ühtesse eesmärgiga seda kogeda. Nüüd ma ei tunne, et peaksin kogu aeg olema vastasmõjus mehega, et seda väljendada. Kuna minu energia kulgeb piki märksa puhtamaid kanaleid, saan ma endale lubada märksa kõrgemat energiatasandit ilma püüdluseta seda «maha laadida».

Kuidas kirjeldaksite oma orgasmikogemust partneriga?

Ma tunnen, kuidas minus aeglaselt tõuseb energialaine. Iga uus erutuse tipp on eelmisest kõrgem, aga iga uus org annab märksa sügavama lõdvestuse. Oruorgasm juhtub iseenesest sügava lõdvestuse seisundis, ja see on väga võimas kogemus, mida tunnen iga oma keharakuga, iga oma olemuse osakesega kui peenenenud, ekstaatilist sulandumist.

Ühinemiskogemus partneriga on grandioosne! Kogu mu olemus kuulub talle, aga tema oma – mulle; me oleme kui ühine voogamine, millel pole piire. Mõnikord meie ühine teadvus avardub kuni kogu Kosmose lülitumiseni sellesse; sünnib väga tugev tunnetus sellest, et oleme kõikjalolevad ja kõige osa.

Iga kord kogen ma erinevate kogemuste kõige avaramat spektrit. Ma kogen alati aukartust selle tohutu väe ees, mis peitub mehes ja naises. Kõik me oleme märksa lähemal jumalatele ja jumalannadele, kui arvame.

* Mantak Chia ja Maneewan Chia raamatust «Cultivating Female Sexual Energy» (Healing Tao Books 1993).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles