Fotograaf Kerli Sosi: fotopisik on kõige ägedam pisik, mille saanud olen

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates 27. augustist saab Tallinnas kohvikus Kohalik imetleda fotograaf Kerli Sosi pilte, mis on tehtud Soomaal ja Pärnumaal tema maakodu ümbruses. 

Kerli Sosi on sündinud ja kasvanud Soomaa piiri ääres Ritsu talus. Tema sõnul on see piirkond kui imeline oaas, kus elada ja tegutseda. «Siinse looduse mitmekesine ilu on mind kõnetanud juba lapsest peale,» sõnab ta. Inimeste pildistamisest looduse keskel on naise jaoks saanud kirglik ja väga loominguline töö. 

«Ma näengi nüüd puid, veekogusid või lillemerd nii, et see pole üksi, vaid just sellise kauni punapäise tüdrukuga valges pitsilises kleidis ja veidi tuulest viidud lahtiste juustega. Fotopisik on kõige ägedam pisik, mille enda külge haakinud olen,» rõõmustab ta. 

Kõige rohkem armastab Sosi pildistada inimesi, kes tunnevad end kaamera ees vabalt, säravalt ja loominguliselt. Viimasel aastal on ta rohkem kokku puutunud ka toidustilistikaga ja ka toitu ning detaile meeldib talle väga pildistada. «Väga loominguline ja nauditav on luua mingi toote/toidu ümber oma maailm,» sõnab ta. 

Foto: Kerli Sosi

Eelmisel aastal jõudis Sosi foto ülemaailmsel fotokonkursil «Children and animals» finalistide hulka. Antud fotol oli kujutatud fotograafi väikest õde Keilit, kes hoiab süles halli jänest. Ent just enda väikest õde on Kerli Sosi sõnul kõige keerulisem pildistada. «Tema jaoks peab iga tegevus, kuhu teda pannakse, olema huvitav. Keili on pööraselt isepäine, tark ja armas laps. Mul on oma 7-aastaselt õelt palju õppida,» ütleb Sosi. «Aga tõesti, igaks pildistamiseks on mul vaja ema kõrvale, kellega loome mingi nähtamatu maailma ja jutustame ulmelisi lugusid. Tulemus on hiljem lihtsalt parim. Tema emotsioonid on nii puhtad ja ilusad.»

Augusti lõpus avatava näitusega tutvustab Sosi enda nägemust sellest, kuidas lihtsad ja imeilusad Eesti inimesed elegantse lohakuse, ent stiiliga fotole püüda. Pildid on tehtud tema maakodus Soomaal ja selle ümbruses, rabades, metsades, looklevatel kruusateedel ja kaunitel põldudel. Näituse muudab veelgi erilisemaks see, et pildiraamid on valmistatud eritellimusena vanadest aknaraamidest. Näitus jääb avatuks kuni 28. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles