Õnnelik suhe võib kehakaalu kergitada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me kõik teame vähemalt ühte inimest, kes on pärast vallaliseelust loobumist kaalus juurde võtnud. Võib-olla oled sina ise üks neist inimestest. Õnnelikus paarisuhtes olevad inimesed ei mõtle kuigi palju oma kehakaalule, sest nad keskenduvad rohkem oma kallimale.

Miks see nii on? Sellel võib olla mitu põhjust: suhtes olles ei pea kellelegi enam muljet avaldama; suhte alguses võid trenne vahele jätta, sest tahad kogu vaba aja veeta oma kallimaga; partneri söömisharjumused mõjutavad sinu omi; paarisuhtes olevad inimesed ei ole kuigi aktiivsed, nad eelistavad olla kodus ja vaadata koos telerit; nad on liiga õnnelikud märkamaks, et püksid on neile väikseks jäänud, kirjutab Lifehack.

Ka teadlased on seda kinnitanud: õnnelikus paarisuhtes olevad inimesed võtavad kaalus juurde. Teadlased jälgisid 169 paari nelja aasta jooksul. Suhtes olevaid inimesi kaaluti kaks korda aastas ja neilt uuriti, kas nad on oma suhtega rahul. Selgus, et need, kes olid suhtega rahul, võtsid kaalus juurde, samas kui need, kes olid õnnetud, olid pigem saledad ja lõpuks lõpetasid suhte.

Teadlaste sõnul võib asja selgitada nii, et paarisuhtes olevad inimesed tunnevad, et on enda kaaslase juba leidnud ega pea enam oma välimuse eest nii palju hoolt kandma, et kellelegi silma jääda. Nad on piisavalt enesekindlad ja usuvad, et kallim jääb kõigest hoolimata nende kõrvale. Teisest küljest märkasid teadlased, et need inimesed, kes polnud suhtes kuigi õnnelikud, hoolitsesid endiselt oma välimuse eest, et köita teiste tähelepanu.

Psühholoog Andrea L. Meltzer, kes oli antud uurimuse juht, sõnas, et paarid peaksid oma kehakaalu siiski kontrolli all hoidma, sest kaalutõus võib kaasa tuua terviseprobleeme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles