Seks võib tekitada aknet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mitte miski ei riku kuuma ja romantilist õhtut rohkem kui see, et sa avastad järgmine päev oma nahalt vinni, mida enne seal ei olnud. Seks mõjub su kehale ja mõistusele hästi, aga kahjuks on oht, et pärast seksi tekivad nahale tüütud punnid, millest on keeruline lahti saada. Kohe selgitame lähemalt. 

Teaduslikult on tõestatud, et seksimine ise ei tekita aknet. Siiski on mõned aspektid seksi juures, mis võivad punnide tekkimisele kaasa aidata.

  1. Higi. Seks paneb higistama ja ainult higi ei tekita punne, aga segatuna meigi, kreemi, bakterite ja muude õlidega, mida inimesed oma nahale määrivad, võib see tekitada aknet. Proovi oma nahk enne seksi ära puhastada ja kui see ei tundu hea mõte, siis vähemalt pärast seksi mine duši alla ja võta meik maha.
  2. Näokarvad. Kui kaaslase habe hõõrub sinu näonaha vastu, siis see võib nahka kriimustada ja tekitada nahaärritust. Mis segatuna sinu meigiga võib põhjustada tõsise akne. Kui su kaaslane ei ole nõus oma näokarvu maha ajama, siis proovi nii, et ta vähemalt hoiaks seda pestud ja puhtana. Võite ka proovida selliseid sekspoose, mis ei sisalda suudlemist.
  3. Mustad linad. Vaata ringi, kas su sekspartneri tuba on korras, kui seal ei vedele igasugused mustad käterätid ja riided, siis võid olla üsna kindel, et ta vahetab ka oma voodipesu korrapäraselt. Mustad voodiriided kannavad endas baktereid ja surnud naharakke, mis koos võivad tekitada soovimatuid punne.
  4. Juukseviimistlus vahendid. Seksi ajal on teie kehad tihedalt koos ja kindlasti satub sinna vahele juukseid. Selgub, et alkoholi- või õlibaasil tehtud tooted võivad nahale sattudes tekitada vastavalt kuivust või põhjustada aknet. Üks variant on hoida juukseid näole kukkumast või lihtsalt olla selliste toodetega ettevaatlik.
  5. Massaažiõlid. Kahjuks on nii mõnusal asjal halvad kõrvalmõjud, mis ei ole üldse nii seksikad. Igasugused õlid ummistavad poore ja kui sulle väga meeldib midagi sarnast kasutada, siis proovi midagi looduslikku näiteks kookoseõli. Kindlasti käi pärast pesemas, et nahk jälle hingata saaks.
  6. Rasestumisvastased tabletid. Teada on, et mõned rasestumisvastased tabletid vähendavad aknet, aga mõned hoopis võimendavad seda. Kui sa märkad, et sul on rohkem punne näol ja seljal kui varem, siis mõtle järele, äkki sa oled hiljuti tablette vahetanud. Konsulteeri oma arstiga ja proovige koos leida sinu jaoks kõige sobivam lahendus.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles