Intelligentsed inimesed on lohakamad, passivad kaua üleval ja ropendavad rohkem (6)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Meeldib sulle õhtuti kaua üleval olla, ei ole suurem asi koristusfänn ning ka vandesõnad kukuvad kergelt huulilt? Sellel kõigel võib olla hea põhjus – viimased uuringud viitavad, et neil käitumisjoontel on seos intellektiga.

Mõnikord öeldakse, et inimesed, kes vannuvad, on järelikult vähese sõnavaraga, samas ei pea see loogika ju aga paika – inimesed, kes hoiduvad teadlikult ropendamisest, piiravad ju ise oma sõnavara. Business Insider kirjutab uuringust, mis lükkaski selle müüdi ümber. Nimelt tõestati, et inimesed, kes suutsid nimetada rohkem roppe sõnu, skoorisid kõrgemalt ka IQ-testis.

Üks teine uuring on seostanud omavahel IQ-taseme ja «öökulli»-loomuse ehk harjumuse õhtuti kauem üleval olla. «Öökullide» hulka kuuluvad muuhulgas sellised inimesed nagu Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards ja Elvis Presley.

Minnesota ülikoolis läbi viidud uuring viitab aga, et segamini kirjutuslaud võib näidata selle omaniku kõrgeid intellektuaalseid võimeid. Ilmselgelt on su peas muud tähtsad ja olulised mõtted, kui sul pole mahti pidevalt lauda koristada ja kraamida. Uuring näitas, et natuke segamini keskkond aitab kaasa loomepuhangutele. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles