Kapist välja: seksist valjult mõeldes

Eneli Jaama
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Kõiki tabusid murdev Hispaania seksikomöödia on midagi palju enamat kui paljuräägitud hallid varjundid kokku. Mida õigupoolest oskakski arvata sellest, et kedagi erutavad lilleõied, siidist kangas juhusliku mööduja seljas, karvane kaisukaru või ükskõik milline magav inimene? Või peost, kus ukselävel pakutakse rätikuid ja kondoome?

See on ju lausa enneolematu. Nii ongi.
«Kiki: kõik räägivad seksist» keskendub eelarvamustele ja kisub luukered kapist välja. Film on avameelne ja humoorikas ning
pakub vaatajale hulgaliselt piinlikkust, äratundmisrõõmu ja elevust. Sest võib juba arvata, kui vähesed meist julgeksid koosoleku ajal vastata helistajale sõnadega: «Ära võta veel riidest lahti, see koosolek võib kesta terve igaviku.» Või teatada rõõmsalt, et täna sai jalga pandud uued püksikud, silitades samal ajal laua all naabri kätt, olgu see naaber siis mees või naine. Ikka täitsa tabu.
Filmi režissöör ja üks osatäitjatest Paco Leon, kes ise nimetab end biseksuaalseks, on toonud vaatajateni seksi kogu selle alastuses. Meie mugavad müüdid stiilis «lapsed kasvavad kapsalehe all» ja «ema-isa teevad tagatoas vanainimeste asja» on selle linateose taustal veelgi naeruväärsemad.
Tõsiasi, et olemegi ürgsest instinktist kannustatud loomariigi asukad ja igaühel meist on oma veidrused ning kummalised salasoovid, saab filmi vaadates selgemast selgemaks. Nende viie loo peategelased ei suuda öelda ei ühelegi naudingule. Ja kas peakski? Vähemalt sel suvel mitte.
Loo muudavad tavatult huvitavaks filmi peategelaste parafiiliad ehk seksuaalsed kõrvalekaldumised normist. Isegi abieluettepanek stiilis «Kas tahad peeretada minuga elu lõpuni?» näitab kogu filmi olemust – olla aus, rääkides elulistest asjadest.
Kinodes alates 5. augustist
Filmi pikkus: 1 tund, 42 min
Filmi režissöör ja kaasstsenarist on Paco Leon
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles