Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak õpetavad: kuidas olla kohal ja hetkes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak
Tantraõpetajad Himalaya ja Thirak Foto: Erakogu

Tallinnas toimub 27. ja 28. augustil tantrakursus, kus kohale tulevad tantraõpetajad Himalaya ja Thirak. Tantra on juba pikemat aega idamaiste õpetuste seas huvi keskmes, sest see seondub suuresti seksuaalsega. 

Mida õpetavad peatselt meile saabuvad teadjad? Peamine tantra õpetus seisneb selles, kuidas olla kohal ja hetkes. Himalaya ja Thiraki kursus toetab sind võtma ka järgmise sammu, kogedes ning õppides, kuidas elada hetkes, totaalselt kohal olles ka intiimselt koos kellegi teisega. Nad õpetavad sulle praktilisi vahendeid, kuidas olla rohkem tasakaalus ja lõõgastunud iseendas.

Sellel nädalavahetusel on võimalus avastada, kuidas tuua uut teadlikkust mängu, mis toimub intiimsuse ja vabaduse vahel, üksinda olemise ning kellegiga koos olemise vahel, sinu ja teise vahel. Kui see teadlikkus läheb sügavamaks, aitab see sind olla ühenduses uuesti oma loomuliku olekuga, mis ei ole kunagi kadunud, võimaldades sul lõpuks olla vaba raskest koormast kõikide asjade tegemisel ja sooritamisel.

Nendel kahel päeval Thiraki ja Himalayaga on kõigil võimalus avastada ja minna sügavale iseenda unikaalses eluenergias läbi harjutuste ning tantra meditatsioonitehnikate, mis toetavad ja äratavad uue sügavuse ja vibratsiooni meeltes, kehas ja kires ning aitavad uuesti avastada oma loomulik olemus. Himalaya ja Thirak õpetavad, kuidas olla tasakaalus, kohal hetkes ja lõõgastuda, minnes sügavamale iseendas. Sellest sügavusest leiab julguse näha ja näidata ennast oma individuaalses sensuaalsuses ja kires, selle loomulikkuses ja lihtsuses.

Kõikehõlmavas teadlikkuses ei ole vaja enam mingit pingutust, sest tantra juhtub iseenesest. See uus totaalsus, kohalolek, täiesti ärkvel igas momendis teise inimesega koos olles, jäädes ühendusse oma keha ja meeltega, tähendab, et sa ei vaja enam ühtegi tehnikat või teadmisi. Siis tantra lihtsalt juhtub, kuna esimest korda sa leiad end täiesti siin: hetkes, elus, ärkvel ja täielikult usaldav oma loomulikku kehatarkust, et vastata lihtsalt ja ausalt, mida iganes järgmine moment sinu ellu toob. 

Olles kogenud tantra tõelist kvaliteeti, näeb inimene selle laienemist ja integreerimist oma igapäeva ellu ja kõikidesse igapäevatoimingutesse. Tekib võimalus näha, et see uus teadlikkus loob värske kvaliteedi kõigesse, mida teed, alates toiduvalmistamisest, töötamisest, lastega mängimisest, autoga sõitmisest kuni armatsemiseni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles