Praktilised pulmarõivad – mitte ainult pulmadeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: osta.ee / Pits by Triin Isak

Hiljuti vaatlesime, millised on 2016. aasta pulmakleiditrendid. EluStiiliD blogi uuris pulmarõivaste ja aksessuaaride disainerilt Triin Isakult, mis on oluline pulmakleidi valikul, mida eelistavad kohalikud pruudid ning loomulikult küsime, millised on pulmarõivaste hetketrendid, kirjutab osta.ee moeblogi.

Millised on 2016. aasta pulmakleitide, aksessuaaride trendid? Kui kiiresti pulmarõivastel trendid muutuvad?

Pits by Triin Isak õrn pitskeep pruudile
Pits by Triin Isak õrn pitskeep pruudile Foto: osta.ee / Triin Isak

Mulle isiklikult on väga meeltmööda idee pulmarõivastest, mis on ka edaspidi kantavad ja minu suureks rõõmuks tundub, et seda praktilisemat poolt hakkavad ka pruudid ise järjest enam hindama ja otsima. See on ka väga keskkonnasäästlik, vastupidiselt nö klassikalisele pruutkleidile. Palju oleme sel aastal teinud seelikust ja pluusist/bodist koosnevaid komplekte, šifoonist hõljuvaid ratasklošš seelikuid või uhkeid raskest siidist või pitsist volditud seelikuid, millele lisavad mainitud praktilist väärtust näiteks taskud.

Õigete aksessuaaridega on võimalik ka lihtsamatest olemasolevates riietest pulmariided teha. Näiteks on pruutidel olnud suur huvi romantiliste lillepärjade osas, mis asendavad klassikalist tiaarat ja miks mitte ka loori. Ka kena ja erilise vööga saab oma pulmakleiti täiustada. Tegemist ei pruugi tegelikult ju olla mitte lihtsalt pulmaaksessuaaridega, vaid Eesti disainerehetega, mida saab kanda ka edaspidi.

Üks ilus ja tagasitulev trend on õrnad keebid, millega vajadusel paljad õlad katta.

Märksõnad, mis hetkel pulmarõivaste puhul ehk enim esile kerkivad on romantilisus, boheemlaslikkus, hõljuvus, mugavus ja kergesti kantavus. Pruudid armastavad endiselt pitsi ja õhkõrna siidšifooni.

Pits by Triin Isak õrn jakk pulmadeks
Pits by Triin Isak õrn jakk pulmadeks Foto: osta.ee / Triin Isak

Kas pruutidel on enamasti kindel visioon, millist kleiti soovitakse?

Väga paljudel on tõesti väga kindel idee, millega disaineri poole pöördutakse. Tihti on pruutidel oma Pinteresti kaust või lihtsalt pildialbum koostatud, millest mina disainerina saan välja lugeda pruudi maitse- ja stiilieelistused. Sellest lähtuvalt on juba palju lihtsam ideid edasi pakkuda, et lõpuks ühiselt jõuda unituste kleidi või komplektini.

Mis on pulmakleidi juures oluline?

Istuvus, mugavus ja minu kleitide/komplektide puhul ka praktilisus. Kindlasti on oluline ka loomulikkus – et inimene ja kleit oleks omavahel harmoonias ja pruut tunneks ennast hästi, iseendana.

Ka on mingi imeline, naljakas või põnev lugu rääkida seoses pulmakleitidega?

Kõige ilusamad ja liigutavamad on need hetked, mil peigmees näeb oma pruuti esimest korda pulmakleidis. Mul on olnud korduvalt au olla selle hetke tunnistajaks ja olen selle eest väga tänulik.

Ja eks igas ametis tuleb ette ka nö hirmuhetki. Näiteks kutsusin oma osava sõbranna appi, et oma kalli onutütre pulmakleiti lõpetada. Olid viimased hetked, paari tunni pärast pidi algama registreerimine. Kleit oli valmis ja rätsepamannekeenil seljas, et kõik veelkord üle vaadata ja aksessuaarid viimistleda. Jõime energia saamiseks mangomahla ja kuidagi mu sõbranna käsi vääratas ja klaasitäis kollast mehu lendas valgele pitsile. Ma jäin uskumatult rahulikuks, tõin ämbriga külma vett, kastsin kleidisaba sisse, solgutasin veidi ja puhtaks ta saigi. Kuivatasime kiiresti triikrauaga kleidi ära ja pruudi tulekuks oli kõik korras. Ei hakanudki teda kohe juhtunuga ehmatama, kuid pärast pulmi tunnistasin kõik ikka ausalt üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles