Kas rohkem kui ühe inimesega nädalas seksimine on kahjulik?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

On sul olnud mõni tavalisest lustakam nädal, kus sa pühapäeval lõbusatele aegadele tagasi vaadates endalt kaheldes küsid: «Hmm, ega mitme inimesega nii lühikese aja jooksul magamine kuidagi ohtlik pole?» Rahune maha – muidugi pole!

Seda muidugi juhul, kui sa kasutad kondoome, tuletab meelde Women’s Health. «Sama nädala jooksul rohkem kui ühe inimesega magamine pole kuidagi kahjulik, senikaua kuni sina – inimene, kes seksib – ennast positiivselt ja hästi tunned,» kinnitab ka dr Rudi Rahbar, kes on suhetele keskendunud kliiniline psühholoog.

Psühhiaatriaprofessor Gail Saltz nõustub, et kondoomid on imelised. «Pole olemas maagilist numbrit, mitme inimesega või kui tihedalt sa magada võid – mis loeb, on see, kas ja kuidas sa end seksuaalsel teel levivate haiguste vastu kaitsed.» Suurim kaitsmata seksiga seotud oht pole mitte HIV (kuigi ka see on väga oluline faktor), vaid hoopis HPV, kuna see suguhaigus pole meestel tuvastatav. «Erinevalt teistest suguhaigustest võib HPV põhjustada vähki, seega on tegemist väga tõsise asjaga, millest tuleks laiemalt rääkida,» sõnab dr Rahbar. Seega: kasuta kondoomi. Jah, iga kord. Jah, ka selle ilusate silmadega kutiga, kes ütleb, et kondoom tundub «ebamugav».

Rahbar toob välja ka teise probleemi: «Kui sa seksid paljude inimestega selleks, et ennast paremini tunda või kedagi teist õnnelikuks teha, siis ei pruugi see olla eluterve.» Parim on iseenda käest küsida, miks sa just selle inimesega seksida tahad. Kui vastuseks on, et sa teed seda, et teda mitte käest lasta, mõtle natuke pikemalt järele. Kui vastus on aga ühene – ta on põletavalt kuum ja su libiido ei anna enam asu – siis anna aga hagu.

Sa võid alati endalt ka pärast seksi mõned küsimused küsida. Kas sa tunned rahulolu? Tunned end kehvasti? Oled näljane rohkema järele? Mida iganes sa vastad, seal peitub ka vastus sellele, kas su kibekiire nädal on midagi muud kui lihtsalt üks väga lahe nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles