Kas edukate naiste võimalused väärilist meest leida kahanevad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eksperdid leiavad, et kui naised ületavad ülikoolis õpitulemuste ja tööl palganumbri poolest mehi, toimub see nende valikuvõimaluste vähenemise arvelt romantilise suhte otsinguil.

Ameeriklaste suhetemustrist ja abielueelsest seksist rääkiva värske raamatu autorid väidavad, et suhete osas hoiavad initsiatiivi mehed - see tähendab vähem pühendumist ja rohkem seksi, vahendas thaindian.com.

Texase ülikooli uurijate Mark Regnerusi ja Jeremy Ueckeri järeldused tuginevad Ameerika üleriigiliste uuringute andmetele ning nendele lisaks läbi viidud intervjuudele 18- kuni 23-aastaste naiste ja meestega.

Nende sõnul on karm tõsiasi, et naiste edukuse tõttu jääb nende kõrval vähemaks sarnaselt haritud ja majanduslikult sõltumatud meesterahvaid. Seetõttu on romantiliste suhete puhul pöördunud võimalused meeste kasuks.

Selle asemel, et mehed naiste nimel võistleksid, tunnevad nüüd naised nagu peaksid nemad vastasoo pärast võistlema, väitsid autorid.

Regnerus selgitas, et majanduslikult iseseisvate naiste väiksemad suhtevõimalused ei tähenda nagu edukad naised ei abielluks – tegelikult pidavat nad kõige tõenäolisemalt altari ette jõudma ja kaasaga koos püsima. Kuid vaadates tänapäeva suhteskeemi tervikuna, siis tunnevad naised rohkem kui kunagi varem, et võistlevad meeste pärast.

Kuna naisi jõuab ülikoolidesse teatavasti rohkem kui mehi, teeb see – eeldades, et inimestele meeldivad sarnase haridusega isikud – turvalise suhte ostimisest paraja väljakutse.

Ebavõrdne sooline jaotus ülikoolides tingibki Regneruse sõnul naistevahelise võistlemise – mitte tingimata sel ajal veel abiellumise eesmärgil, vaid meestele meeldimise tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles