Mis juhtub, kui sa kõnnid iga päev 30 minutit?

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Eile rääkisime sellest, kas kõndimisest piisab selleks, et tervist ja vormi parandada. Nüüd panime kirja põhjused, miks sa peaksid kohe tossud jalga panema ja välja kõndima minema. Ainult 30 minutit ja tee seda kohe!

Kõige hullem on see, et inimesed on võimelised internetis, telefonis või sotsiaalmeedias veetma 30 minutit ilma, et keegi selle peale kulmu kergitaks. Kuidas on lood sinu tervisega? Kas sa arvad, et leiad päevas pool tundi, et väljas kõndida? Panime PureWow abiga kirja põhjused, miks minna iga päev välja kõndima ja mis su kehaga selle tagajärjel juhtub.

Sa põletad umbes 150 kalorit

Sõltuvalt sinu kaalust ja kõndimise kiirusest, on kindel, et sa kulutad poole tunniga umbes 150 kalorit.

Sa tunned ennast rahulikumana

Kõndimine rahustab närve ja mõjub lõõgastavalt isegi, kui sa ei kõnni looduses, vaid linnatänaval.

 Sa saad ilusamad ja pringimad jalad

Pool tundi kõndi päevas pluss paaril päeval mõned väljaasted ja kükid ning usu meid, sa hakkad üsna varsti nägema jalgade kujus muutusi. Need on vormis ja ilusad.

Kõndimine vähendab veresoonte laiendeid

Regulaarne kõndimine vähendab veresoonte laiendeid ja silmapaistvust jalgadel. Soovitav oleks kindlasti kanda sporditosse, et vältida vigastusi.

Kõndimine parandab seedimist

Pärast seda, kui oled ära söönud suure lõuna- või õhtusöögi, ära mine diivanile lösutama, vaid kõnni pool tundi. See paneb su seedimise paremini tööle ja hoiab veresuhkrutaseme stabiilsema.

Kõndimine parandab loovust

Tahad leida inspiratsiooni või uusi ideid? Mine kõnni! Tee seda 30 minutit päevas ja sa üllatud, kui lihtsalt võivad pähe tulla uued ideed ja mõtted, mille peale sa ei oleks kodus diivanil kunagi tulnud.

Kõndimise ajal saad teha asju, milleks muidu on raske aega leida

Näiteks võid helistada sõpradele või sugulastele, kellega sa ei ole pikalt rääkinud. Võibolla oled mõelnud juba pikemat aega, et peaks arstile aja panema, nüüd on selleks võimalus.

Kõndimine võib sind inspireerida isegi rohkem trenni tegema

Pärast seda, kui oled mõned nädalad regulaarselt pool tundi kõndinud, võid proovida näiteks pool tundi rattaga sõita või joosta. Võid ka lihtsalt aega või distantsi pikendada, võimalusi on lõputult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles