Kas trennieelne seks parandab tulemusi?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Teadupoolest ei lubata tippsportlastel enne tähtsaid võistlusi mõnikord seksida, et nende energiat spordi jaoks säästa. Samas on Riosse olümpiakülla saadetud ligi pool miljonit kondoomi, nii et ilmselgelt pole see alati nii. Aga kas trennieelne seks võib tulemusi parandada või muudab see soorituse hoopis kehvemaks?

Sekslelusid valmistav firma Adam & Eve tellisid uuringu, et saladuse jälile jõuda. Selleks testiti kolme nädala jooksul 11 mees- ja kümmet naissportlast, jälgides nende tulemusi sprindis, hüpetes ja jõutreeningus. Pärast füüsiliste katsete läbimist paluti sportlastel täita küsimustik, kus nad pidid kirja panema, mitu korda ja kui sageli on nad möödunud nädala jooksul seksinud või masturbeerinud ning millal oli viimane kord. Samuti uuriti neilt, kas nad ise tunnevad, et seks kuidagi nende sooritust mõjutas.

Uuringu autorid jõudsid järeldusele, et kõik sõltub inimese suhtumisest ja sellest, kuidas ta orgasmi saavutab. Kolmenädalase jälgimise põhjal selgus, et sportlased, kes ise uskusid seksi sooritust parandavasse jõusse, näitasid ka väljakul paremaid tulemusi. Suisa 68 protsendil juhtudest oli nende treening efektiivsem pärast hiljutist voodivallatlemist.

Samas aga inimesed, kes uskusid, et seks vaid kurnab neid, tõestasid neljal juhul kümnest seda ka sportides.

Masturbeerimisega olid aga lood teised – peaaegu kõigil juhtudel mõjus aeg iseendaga ka spordi suhtes soodsalt. Vahetult enne füüsilist treeningut sooloseksile pühendumine parandas tulemusi 10-13 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles