Räppar Abraham: lapsed, tehke trenn endale meeldivaks!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räppar Abraham ehk Lennart Lundvee (FC Lootos)
Räppar Abraham ehk Lennart Lundvee (FC Lootos) Foto: FC Lootos

Räppar Abraham armastas noorena palju trenni teha – harrastatud sai nii jalgpalli, korvpalli, sulgpalli kui ka kergejõustikku. Abraham, Valio Eesti ja Lastekaitse Liit kutsuvad ka tänaseid lapsi ja noori aktiivselt sporti harrastama, et hoiduda halbadest harjumustest, leida arvutiekraani kõrvalt alternatiivseid viise ajaveetmiseks ning säilitada hea enesetunne.

«Mul oli noorena kogu aeg midagi teha, mistõttu ei tekkinud tahtmist juua, suitsetada ega narkootikume tarvitada,» meenutab muusik lapsepõlve.

Siiski tunnistab räppar, et mingil hetkel hakkas töö ja elu trennitegemist segama. «Kui enam laps ei ole, algab võitlus iseendaga: kas teha trenni pärast rasket päeva või puhata ja laiselda. Mõtled küll, et trenni ei jaksa teha, sest päev oli liiga väsitav, aga samas muid lollusi jõuab ikka teha,» nendib ta. «Oluline on trenn lihtsalt ära teha, et ei oleks mõttetuteks tegevusteks aega.»

Lastele ja noortele tuletab Abraham meelde, et kõige tähtsam on trenn endale meeldivaks teha. «Kõige rohkem soovitan pallimänge: ei pea üksi nühkima ja füüsilise pingutuse korvab positiivne emotsioon,» jagab muusik kogemusi. «Mida vanemaks saad, seda tänulikum su keha on, et end stabiilselt liigutanud oled.»

Valio ja Lastekaitse Liit kutsuvad kõiki võtma osa heategevuslikust liblikaefekti projektist, et anda ka vähekindlustatud perede lastele võimalus harrastada sporti. Iga müüdud Alma liblikaga kohupiimakreemi tops aitab kasvatada spordifondi, millest kaetakse vähekindlustatud perede laste sporditasud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles