Baleriinide saladused, mis võivad sind üllatada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ballett on üks ilusamaid kunstivorme maailmas, aga selleks, et püsida tipus, peab baleriin füüsiliselt väga palju pingutama ja paljust loobuma. Whisper jagas meiega baleriinide saladusi, mis võivad sind üllatada või panevad sind rohkem seda eriala mõistma. 

  1. «Ma olen baleriin ja mulle meeldib käia ringi paljajalu, sest mulle meeldib näha inimeste nägusid, kui nad mu tantsijajalgu näevad.»
  2. «Ma olen professionaalne baleriin ja mul ei ole suheteks aega. Üheöösuhted hoiavad mind elus.»
  3. «Ma olen meesballetitantsija ja ma vihkan seda, kui inimesed arvavad, et tantsimine teeb mind vähem mehelikuks.»
  4. «Tüüpiline balletitantsija stereotüüp on näljas ja toitumishäirega naine, aga ballett tegelikult päästis mind söömishäirest. See oli mulle motivatsiooniks, et paraneda.»
  5. «Ma ole baleriin. Kui ma olin noorem, siis mu õpetaja ütles mulle, et mul on ainult baleriinile tarvilik elegantsus, aga ma ei oska niimoodi tantsida nagu vaja. Praegu ma olen ise õpetaja ja ütlen oma õpilastele iga päev, et nad on imelised.»
  6. «See, et ma olen tantsija, see ei tähenda, et ma oleksid üdini naiselik.»
  7. «Ma olen baleriin ja ma ei saa kunagi ühtegi kilogrammi raskem olla ilma, et keegi mulle seda kohe ütleks.»
  8. «Ma tahtsin saada professionaaliks, aga mingil hetkel mulle öeldi, et ma olen imeline tantsija, aga lihtsalt liiga paks, et baleriiniks saada. Ma olen normaalkaalus.»
  9. «Kui ma olin noorem ja üksi kodus, siis ma teesklesin, et olen baleriin. Nüüd ma ei pea enam teesklema, ma olegi üks neist.»
  10. «Selles valdkonnas ei ole üldse lihtne olla hetero mees. Kõik arvavad, et ballett on tüdrukutele ja gay meestele. Ainult vähesed väljaspool balletti teavad, kui raske see amet füüsiliselt on ja kui palju füüsilist pingutust see nõuab.»
  11. «Inimesed arvavad, et ma olen anorektik sellepärast, et ma olen tantsija. Tegelikult ma söön rohkem kui keskmine kolmekümne aastane mees.»
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles