Viis põhjust, miks naised mehi petavad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tavaliselt räägitakse petmisest vihjates pigem meestele kui naistele. Samas ei ole mehed ainukesed, kes kaaslast petavad. Millest saavad suhtes alguse sellised probleemid, et naine on valmis meest petma? Kas asi on halvas voodielus või milleski sügavamas?

Uuringus selgus, et 94 protsenti inimestest nõustus sellega, et petmine on vale. Miks seda ikkagi tehakse? Askmen küsis naistelt, miks nad on kaaslast petnud. Mis on nende motiivid? Siin on viis põhjust, miks naised on mehi petnud.

1. Väärtusetuse tunne

Tunne, et naist ei väärtustata kodus piisavalt, on üks peamisi põhjuseid, miks naine petab. Kui naine tunneb, et kaaslane ei kuula teda, ei pane teda tähele või jätab ta oma elust välja, siis tekib vajadus otsida tähelepanu väljaspool suhet. Olukorras, kus keegi kolmas pöörab naise tunnetele rohkem tähelepanu, on võimalik, et naine on valmis oma meest petma.

2. Soov avastada uusi võimalusi

Naises võib tekkida mingil hetkel soov avastada maailma väljaspool oma suhet. See ei tähenda seda, et nad tahaksid oma suhtest loobuda, sest see sobib antud hetkel nende elustiiliga. Küll aga tahaksid nad proovida midagi uut, mida nad seni kogenud ei ole. Väike afäär võõraga võib mõneks ajaks tagada rahulolu, aga pikas perspektiivis see vist ei toimi.

3. Väärkohtlemine

Eriti pikaajalistes suhetes võib naine olla altim petma, kui mees on teda väärikohelnud, see tähendab, et naist on võib olla kiusatud, mõnitatud või muul viisil halvasti koheldud. Selle suhteprobleemi taga on vähene suhtlus ja inimlik heatahtlik käitumine, mis peaks olema mõistetav mõlemale osapoolele.

4. Kui vana suhe hakkab lõppema

Naised tunnevad, kui nende suhe on karidel ja hakkab varsti lõppema, siis on nad valmis kergemini petma. Alateadlikult nad üritavad vältida reaalsust, mis suhte lõpuga kaasneb ja viivad teema pigem petmisega kaasnevale draamale. Paljud inimesed ei taha reaalsust tunnistada ja üritavad probleemist muul viisil hoiduda.

5. Ebarealistlikud ootused

Inimestel on tihti ebarealistlikud ootused, mis puudutavad suhteid. Kui kaaslane ei vasta naise ootustele, siis tekib vajadus otsida, kas mõni teine inimene küündib selleni, mida naine parajasti suhtelt ootab. Sellises olukorras peaks naine endalt küsima, mis see on, mida ta suhtest tahab ja kas ta ise tahaks sellise inimesega suhtes olla? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles