Taipoksitreener Kevin Renno: tõeliste sportlaste vormimine võtab aastaid

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Tallinna TV saates «Suvemiks» on Mari Torga vestluskaaslaseks taipoksimeister, sportlane, treener ja võitlusspordieestvedaja Kevin Renno, kes tunnistab, et temast on saanud täiskohaga treener, kes tunneb noorte õpetamisest samasugust naudingut kui ise võideldes. «Oma õpilaste arengut ja käekäiku jälgides saab ka ise hea emotsiooni,» lisab ta.

Treeningud käivad hetkel Sparta spordiklubis ja Sakus, sügisel kolitakse Haaberstisse Arigato spordiklubisse ja Peetrikülla, kus valmis uus ja vägev spordi- ja vabaajakeskus. Kevini sõnul võetakse uusi sportlasi ja lapsi vastu aastaringselt. Suvel on treeninguid vähem, aga juba augustis avatakse uued lastegrupid. «Lapsevanemad käivad peale, et alustaksime varem, lapsed vist igavlevad kodus ja väsitavad vanemaid,» muigab treener. Praegu tehakse peamiselt taipoksitreeninguid, sügisel lisanduvad ka klassikaline ja kickpoks ning mõned maadlusstiilid.

Kevini sõnul huvi võitlusspordi vastu Eestis kasvab ja seda nii sportlaste taseme, võistluste kui korraldamise pinnal. «Oleme 15 aastat arenenud nii, et pole ühtki aastat, kus oleksime paigal või allapoole langenud, areng toimub kogu aeg,» on ta rahul. Kasvab ka tüdrukute huvi, nad julgevad võistelda ning eriti on seda soodustanud Andra Aho tähelend, kellel on nüüd ka järeltulija, 18-aastane Astrid Johanna Grents. See neiu sõidab augusti lõpus Iirimaale noorte kickpoksi meistrivõistlustele ning on juba Euroopa meistrivõistlustelt juunioride klassis toonud pronksi. Treener lisab, et viimase aastaga on Astrid kõvasti arenenud ja toob loodetavasti Iirimaalt medali.

Mis aga puutub trennidesse, siis oodatud on kõik soovijad ja gruppe saab alati juurde teha. Lapsi on trenni tulnud alates 5. eluaastast, tavaliselt tullakse siiski seitsmeselt. «Kõik energilised rüblikud võib trenni saata,» ergutab Kevin lapsevanemaid. «Tuleb unistada suurelt, võtta eesmärk ja püüelda selle poole,» õpetab ta noori. «Tõeliste sportlaste vormimine võtab aastaid, tean seda omalt nahalt, seepärast püüan noortele võimalikult paremaid tingimusi luua — meil olid need praegustega võrreldes peaaegu olematud.»

Sügisest lubab Kevin Renno lastetrennidele lisada ka teooriatunnid, kus rõhk pannakse tervislikule toitumisele. «Massimeediast tulev reklaam annab lastele väga vale arusaama toitumisest,» ütleb treener. «Selles osas on meil hea tagasiside sellest, kuidas lapsed õpetavad juba oma vanemaid õigesti toituma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles