Viis lihtsat fitnessi-võistlejate nippi, mida tasub unistuste keha nimel üle võtta

, Vormiloojate peatreener ja nõustaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Naiste ning meeste jaoks, kes tegelevad bodybuildingu või fitnessiga, on saanud tervislik ning tasakaalustatud toitumine harjumuseks, millest on ka Sinul võimalik üht-teist üle võtta. Unusta ära kõik imedieedid ning äärmused. Fitnessi-võistlejad teavad, et edu tagab toiduvalik, millest suudad kinni pidada mitte paar kuud, vaid kümneid aastaid.

Vormiloojate keskkonna peatreener Egert Oiov annab nõu, kuidas saavutada ideaalne vorm, millest oled pikka aega unistanud. Oluline on järgida allolevaid punkte:

  1. Tasakaalustatud toitumine on väga oluline. Selle jaoks jälgi, kui palju ja mida sööd. Vältimaks patustamist ning toitumisplaanist kõrvalekaldumist planeerivad fitnessi-võistlejad oma toidukordi ette ning võtavad koduse toidu endaga alati kaasa. Õhtune toiduvalmistamine järgmiseks päevaks võtab kõigest 15 minutit. Selle aja leiad ju ikka!
  2. Distsipliin, järjepidevus ning sisemine motivatsioon on edu aluseks. Pane ka sina paika siht, milleni soovid jõuda. Raskuste tekkimisel mõtle, mille pärast alustasid. Edu ei ole võimalik saavutada mõne nädalaga – kõik muutused võtavad aega.
  3. Fitnessi-võistlejad ei lase tekkida näljatundel. Süües väiksemaid koguseid tihedamalt, püsib kõht päeva lõpuni hästi täis. Varu endale pikaks päevaks kaasa madala energiasisaldusega snäkke nagu aed-, köögi- ja erinevad puuviljad. Hea valik vahepalaks on loomulikult ka näiteks kohupiim või kodujuust.
  4. Väldi alkoholi liigtarbimist. Eelista siidri kuuspaki asemel klaasikest valget või punast veini. Pooleliitrine siider sisaldab keskmiselt 250 kcal. Kui tahad vältida liigsete kilode kogunemist, peaks ühe esmase tegevusena läbi mõtlema oma igapäevase alkoholitarvitamise harjumuse. Võimalik, et  2-3 siidri või õlle asemel, saad endale hoopis midagi paremat lubada ning väldid üleliigseid kaloreid.
  5. Siiski tea, et eksimine on inimlik ning igapäevaselt ei tasu endaga liiga karm olla. Täites mõne eesmärgi, premeeri ennast! Samuti on mõttetu on tituleerida patuks igat naudingut. Seeläbi tekitad vaid liigset stressi. Nii alkohol, pidutsemine, kui mõnus koogitükk on ka fitnessi-võistlejatel omal kohal, kuid kindlasti mitte kolm korda nädalas.

Kokkuvõtvalt võib öelda, et mõistlik on keskenduda suurele pildile ja püstitatud eesmärkidele. Puudub mõte iga pisiasja pärast muretseda või ainult sellele keskenduda. Kindlasti ei ole antud punktid ammendavaks loeteluks, kuid ainuüksi nende järgimisel võid olla kindel, et sinu edasised sammud on läbimõeldumad, eesmärgistatud ning juba üsna pea näed ka soovitud tulemusi.

Kindlasti ei maksa enda tervise huvides kaalulangetajal laskuda võistlussportlaste dieedi detailidesse, kuid antud punktidest malli võtmine võiks olla aluseks kõigile, kes soovivad oma kehaga paremini sõbraks saada ja liigset kaalutõusu vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles