Miks naised tegelikult juhuseksi naudivad? (1)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Ottawa ülikooli teadlased viisid läbi uuringu, et teada saada – mis on tegelikud põhjused, miks naised juhuseksi naudivad. Nende tulemused olid üllatavad.

Õigemini, tegelikult pole selles midagi üllatavat, vahendab MTV. Uuringus osales üle 500 naise, peamiselt Kanadast, kes nimetasid juhusuhete peamise põhjusena ülekaalukalt neid kolme tõsiasja: «tema välimus meeldis mulle», «seks on hea» ja «ma olin «kiimas»».

Kes oleks võinud arvata, et naised seksivad seetõttu, et see on hea?! Pöörane.

Kui nüüd naljad kõrvale jätta, siis ei uurinud teadlased mitte ainult juhuseksi, vaid vaatlesid ka, mis on naiste motivaatorid suguühteks püsisuhtes või abielus olles. Ka siin tõid naised peamise põhjusena välja lihtsa tõe, et seks lihtsalt on hea. Järgnesid emotsionaalsemad põhjendused, näiteks «et näidata oma kiindumust» või «suhelda «sügavamal» tasandil».

Ka uurijad tõdesid, et tulemused on selged: naised toovad tunnetega seotud põhjendusi välja rohkem ikka püsisuhete kontekstis, üheöösuhete motivatsiooniks on enamasti füüsiline atraktiivsus.

Niisiis oleme me taas õppinud, et naised seksivad, sest nad tahavad seksida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles