Abieluleht aastal 1933: miks on paljud naised abielus õnnetud?

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurb naine. Hugh Cecili foto aastast 1919.
Kurb naine. Hugh Cecili foto aastast 1919. Foto: Mary Evans / Scanpix

Suured inimtundjad väidavad, et mees võib küll kogu eluaja füüsiliselt truu olla ühele naisele, ent oma tunnetes ei suutvat tema seda siiski kunagi. Nii kirjutab Abieluleht 1933. aasta 16. aprilli numbris.

Ka naised ise on sellest teadlikud. Nad teavad ise väga hästi, mida temalt oodata võivad hingelise ja kehalise truuduse suhtes. Need on asjad, milles naist petta raske.

Naiste hulgas öeldakse truudusetus olevat palju suurem kui meeste juures. Ja kuigi see ka tõesti oleks nõnda, ei tohiks kohtumõistjad siiski liig karmid olla naiste vastu.

Suur osa naisi on abielus meestega, kellega nad rahul ei saa olla.

Naiste maitse ja arvamised on muutlikud. See, mis täna hea leiti olevat, tunnistatakse sageli kõlbmatuks juba tuleval nädalal. Nõnda muutub ka naise maitse oma mehe vastu.

Kui vaja tundma õppida teist sugupoolt, näitavad naised selles meestest suuremat kannatlikkust. Juba varakult noorusaastatest alates jääb naise silmade ette püsima

mehe tüüp, kes tõmbab teda enese poole kogu elu.

Kui pisike tüdruk näiteks leiab, et tedretähniline tömpninaga meees on ilus, siis ei loobu ta sellest arvamisest ka kunagi hiljem. Ehk kui, siis ainult osaliselt, leides ikka edaspidigi sellise mehe olevat meeldiva.

Osa naisi tunneb huvi kahvatute ja kõhnade meeste vastu, kellel teravad näojooned. Osa eelistab brünette, osa blonde mehi. Mõni naine unistab ainult suurest ja tugevast mehest, mõni nukrast ja vaiksest, teine seal kõrval aga elurõõmsast ning lõbusast.

On naisi, kes armastavad ainult noori ja ilusaid mehi, isegi siis kui nad ise juba vanad. Omavanused mehed ei paku siis enam neile vähimatki huvi. Ka vana mees võib olla täis nooruslikku jõudu ja hästi säilitanud oma välimuse, kuid sellistele naistele ei suuda ta pakkuda siiski huvi. Kui säherdustel naistel on varandust,

abielluvad nad vanas eas kindlasti noorte meestega.

Eelmisele tüübile on vastandiks naised, kes võivad armastada ainult enesest mõni aasta vanemaid mehi. Teised neile huvi ei paku. Meest, kes neist palju vanem, ei armasta naised kunagi. Abiellumisel võib sin arvesse tulla kaastunne, raha või mõned muud teised põhjused.

On naisi, kes armastavad ainult nigelaid ja jõuetuid mehi, keda nad saavad aidata ning toetada. On ka naisi, kes seovad ennast ainult haigete meestega.

Naise maitse võib meeste suhtes küll muutuda, ent tüüpi, kelle vastu hakatud tundma kord huvi, ei unustata kunagi. See mõlgub temal alati meeles, kuigi abiellumisel ainult harva saadakse kätte meest, kes vastab kõigile ta nõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles