Esimene seks pärast sünnitust – siin on mõned asjad, mida keegi sulle ei ütle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Need inimesed, kes ei ole kunagi rasedad olnud ega sünnitanud (loe: mehed) ei saa aru, miks esimene seks pärast sünnitust on naiste jaoks nii suur asi. Esiteks sellepärast, et naine oli just mõned kuud tagasi sealt samast, kuhu mees pistab oma riista, välja pressinud väga palju suurema uue ilmakodaniku. Naise keha on imeline, see paraneb ja asjad lähevad ajapikku normaalseks. 

Esiteks on okei seksiga oodata täpselt nii kaua, kui naine tunneb, et ta on nüüd valmis, vahendab Cosmopolitan. Siiski on mõned asjad, milleks sa ei saa valmis olla, kui sa neid ei tea.

1. Millestki kindlasti pritsib midagi. Su rinnad on väga tundlikud ja on suur tõenäosus, et väiksemagi puudutuse korral pritsib sealt piima.

2. Laps hakkab nutma. Tundub, et beebidel on selline radar, mis tunnetab ära, kui tahetakse väikest õde või venda teha, siis tuleb kindlasti kõva häälega nutma hakata. Ära muretse, ta võib paar minutit lihtsalt nutta, midagi ei juhtu.

3. Sina hakkad nutma (valust). Esimene kord üle pika aja võib valus olla, aga see läheb ajaga paremaks.

4. Sa hakkad nutma (emotsioonidest). Sa oled nüüd ema ja su hormoonid käituvad vastavalt tujule. Vahepeal nutad sa õnnepisaraid, teine kord kurbusest, mõnikord sa isegi ei tea, miks sa nutad.

5. Sa tunned ennast süüdi. Sa mõtled, et ei pööra oma lapsele tähelepanu, aga tegelikult on temaga kõik korras. Kui sa tegeled lapsega, siis sa arvad, et su partneri ei saa piisavalt tähelepanu. Meie soovitus: lase sellisest süükoormast lahti, sellel ei ole mõtet.

6. Su mõte rändab mujale. Isegi, kui teil on väga mõnus ja tore, siis uuel emal võib mõte väga kiirelt mujale minna. «Kas homseks on piisavalt mähkmeid?»

7. Sul on hea meel, et sa saad olla hetkeks jälle naine, mitte ainult ema. Sa oled oma vana mina unustanud, sest viimased kuud oled pühendanud beebile. Nüüd sul iseendaga tore taaskohtuda, vähemalt mõnekümneks minutiks.

8. Pärast seksi oleks vaja puhastusmeeskonda. Lisaks rinnapiimale on oodata ka verd ja muid kehavedelikke, haara igaks juhuks lähedusse paar käterätti.

9. Kartus, et beebi näeb ja kuuleb kõike. Ära muretse, sa ei riku ta lapsepõlve ära, ta ei mäleta sellest midagi.

10. Seks ei pruugi olla päris seks. Olenevalt sellest, kuidas su keha on paranenud, võib voodis soojenduseks midagi muud vallatut teha, kui su vagiina ei ole veel seksiks valmis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles