Seitse nippi, kuidas teha ilusaid toidupilte

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Toidufotograafia on väga põnev, sest pärast nutitelefonide võidukäiku võivad kõik saada professionaalseks või vähemalt amatöör toidufotograafiks. Kohvikus või restoranis näeme, kuidas inimesed ei saa enne sööma hakata, kui on toidust hea pildi saanud. Kodus on ilusa toidupildi nimel isegi toolile või lauale ronitud. Kuulus fotograaf räägib, mida tema toidu pildistamisel oluliseks peab.

Penny De Los Santos on auhindadega pärjatud fotograaf. Ta leiab, et toidupildid ühendavad tema jaoks kahte väga olulist asja: kultuuri ja inimeste suhet toiduga, vahendab National Geographic. Toidupilt peaks rääkima loo hetkest, inimestest, kohast ja taldrikul olevast toidust. Siin on mõned soovitused ilusate toidupiltide tegemiseks.

  • Tihti on nii, et ideaalne pilt tuleb hoopis toidu komponentidest mitte valmis roast. Klõpsa mõned pildid sellest, millest sa hakkad süüa valmistama enne, kui peale hakkad.
  • Mõtle sellele, kuidas inimesed toiduga suhestuvad. Tihti on sellised momendid, kus inimesed valmistavad süüa või söövad kõige huvitavamad.
  • Tänavatoit on eriti kastmene ja see on hea, aga pea meeles, et see peab ilus välja nägema. Ole tähelepanelik, et see ei oleks liialt ühte värvi ja ära unusta, et see pilt peab inimeste suu vett jooksma panema, siis on kõik õige.
  • Väga laheda pildi saab siis, kui paned mitu koostisainet korraga pildile ja tõstad näiteks ühest asjast lusikaga natukene lauale, et tekitada pisut segadust. See teeb pildi huvitavamaks.
  • Mõtle hoolega selle koha peale, kus sa parajasti viibid, kas see äkki täiendab ja lisab pildile vajaliku emotsiooni.
  • Kultuuriliselt on kõige huvitavamad toidupildid need, kus inimesed on toidu ümber. See näitab, kuidas on kombed, kas istutakse või seistakse, kas süüakse kätega või pulkadega jne.
  • Veendu, et see, mida sina pildil rõhutada tahad, paistaks kõige rohkem silma. Tähelepanu keskpunktis peaks olema see, mis on pildil kõige olulisem. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles