Kümme põhjust, miks täna õhtul masturbeerida

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Üks mees viiest pühendab nädalas erutavat aega iseendale, kuid vaid 5 protsenti naistest vanuses 25-29 teevad sama, leiti Indiana ülikoolis läbi viidud uuringu tulemusena.

Põhja-Carolina kliiniline seksuoloog dr Kelley Johnson soovitab Women’s Healthi vahendusel naistel nädalas vähemalt kaks korda masturbeerida.

Siin on kümme head põhjust, miks juba täna enda jaoks aega leida.

1. See tugevdab su vaagnapõhjalihaseid. Sa tead, et Kegeli harjutuste tegemine on vaagnapõhjalihaste vormis püsimiseks oluline, aga kui sa endale mõne orgasmi lubad, on efekt sama. Lisaks hoiab Johnsoni sõnul masturbeerimine sinu «orgasmimootori» kenasti õlitatud ja korras.

2. See aitab sul lõõgastuda. Masturbeerimine ja orgasm on ääretult lõõgastavad ja pumpavad su keha täis endorfiine ja muid hea tunde hormoone. Lisaks vähendab see stressi ja depressiooni. Boonusena tuleb parem uni!

3. See vähendab valu. Õnnehormoonid on tõestatult ka valuvaigistava toimega, nii et väheneb ebamugavustunne, mida võivad põhjustada peavalud, reumaatiline artriit ja menstruatsioonikrambid.

4. Sa avastad oma seksuaalfantaasiad. Kui sa oled üksinda, on su kujutlusvõimel vaba voli rännata ka kõige sügavamatesse fantaasiatesse. «Masturbeerides stimuleerime me seksuaaltervise väga olulisi osasid: fantaasiat ja vaimset poolt,» kinnitab Johnson. Nii võid sa avastada nii mõnegi idee, mida tulevikus päriselt ellu rakendada.

5. Sa ei pea kellelegi muljet avaldama. Muidugi võid sa süüdata küünlad ja endale seksika pesu selga tõmmata, aga masturbeerimise võlu on selles, et sa ei pea mitte kellelegi muljet avaldama ja saad vaid iseendale keskenduda.

6. Sa avastad, kuidas sa töötad. Naised on teadupoolest meestest märksa komplitseeritumad. Lisaks kliitorile ja vagiinale on sinu kehal palju muid erogeenseid tsoone ning võtagi endale missiooniks avastada, mis töötab sinu puhul. «See annab meile võimaluse teada saada, kes me seksuaalse isikuna oleme ning nii saame me ka seksi palju paremini nautida.»

7. Sa ei riski millegagi. Sooloseks on kõige turvalisem seksi vorm. Sa ei rasestu, sa ei saa suguhaigusi (kui kasutad vaid enda mänguasju) ja sinu mõnu ei takista kondoomipurunemise hirm.

8. Sa kergitad oma libiidot. Mida rohkem sa onaneerid, seda mugavamalt sa end oma kehas tunned. See tähendab, et järgmisel korral teise inimesega seksides oled sa avatum ja naudid seksi enam. Meie kehad vajavad pidevat stimuleerimist, et kirge ja seksuaalsust säilitada, kinnitab dr Johnson.

9. Sa võid teha, mida tahad. Keda huvitab, mis su partneri lemmikpositsioon on? Masturbeerides keskendud ainult endale. Vahet pole, kas sa kasutad vibraatorit või sõrmi, oled kõhuli või seljali, pea alaspidi või seisad püsti – see kõik on normaalne!

10. See tunne on nii kuradima hea. Parim põhjus üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles