Imeline video: geiakrobaatide värviline armastustants (2)

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook / Kuvatõmmis

Matthew Richardson ja Francis Perreault on akrobaadid, aga nad on ka armastajad. «Miks tekitab armastus kahe mehe või kahe naise vahel nii paljudes inimestes ebamugavustunnet, ajab nad vihaseks või isegi kannustab vägivallale?» küsib Matthew, kes tahtis tantsu ja liigutuste abil väljendada oma armastust – kuid oli pidevalt heitunud, sest tundis, et üks või teine liigutus oleks videos liiga intiimne, «liiga gei».

Selle projekti jaoks sai ta inspiratsiooni juba aasta tagasi. «Me tahtsime Francisega koos midagi luua, aga ma ütlesin endale pidevalt: me oleme liiga lähestikku, inimestel on seda ebamugav vaadata. Aga mingil hetkel ma sain aru, et aitab küll! Miks me ei või rääkida oma lugu täpselt sellisena, nagu see on? Või olla need, kes me oleme?»

«Miks me ei või näidata, et me armastame teineteist siiralt, et meie ühine lugu on ilus? Miks ma pean pidevalt muutma oma loomust, et meeldida massidele? Aitab! Ma olen valmis, et näidata midagi tõelist.»

Juhtumisi filmisid nad selle imelise video päev enne traagilisi sündmusi Orlando geiklubis ning ühtäkki sai video sügavama tähenduse. «See oli meie kogukonna jaoks suur hoop, me kõik tundsime seda ja me teadsime, et peame selle video ohvrite mälestuseks pühendama. Aitäh kõigile, kes meiega koos seisavad, kes aitavad meil levitada sõnumit, et armastus on võrdne!»

Praeguseks on videot vaadatud ligi 3,5 miljonit korda ning jagatud üle 62 000 korra. Vaata nende imelist tantsulist armastuslugu!

Gay Acrobats Create Stunning Visual Art - THE ARROW [Love. Pri...

Why does love between two men, or two women make so many people uncomfortable, or angry... even violent. The inspiration for this project began over a year ago. Francis and I were training to create something together, and I was constantly telling myself, "No we can't do that move, it's too intimate. It's too gay. We're too close. People are going to be uncomfortable seeing that." And at some point I said, No. Enough. Why can't we tell our story, exactly how it is? Or just be who we are. Why can't we show that we genuinely love each other and have a beautiful story together. Why do I constantly have to change my nature for the comfort of the masses? Enough. I'm ready to show something REAL... By chance, we filmed the day immediately after the horrific events in Orlando. Suddenly this creation meant more. This was such a huge blow on our community, we all felt it, and I knew when we filmed that I would credit the project in their memory. THANK YOU, thank you everyone. For sharing, for standing with us, and helping us spread the message that all love is equal :) #thearrowvideo #onelove #onepulse MUSIC - "Arrow" by The Irrepressibles DIRECTOR - Damian Siqueiros Photographer CREATION + CONCEPT - Matthew Richardson Circus Arts EDITOR + ASSISSTANT DIRECTOR - Liliana Ortiz Casas - Loc and Mac DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY - Mateo Hernandez Casis - Loc and Mac CAMERAMAN + GAFFER - Camilo Chitiva Zamudio SECOND CAMERA - Guillermo Castellanos

Posted by Matthew Richardson Circus Arts on Thursday, 14 July 2016
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles